Marija Ušić: Sa svima se možemo nositi

Objavljeno: Srijeda, 17 Rujan 2014 23:57 Autor:
Marija Ušić: Sa svima se možemo nositi Foto: hina.hr
Danas je u Zagrebu održana konferencija za medije ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije povodom 90 godina igranja odbojke u Hrvatskoj.

Godišnjica će biti obilježena prijateljskim susretom protiv SAD-a u subotu 20.9. u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu. Susret će započeti u 18 sati, pozvani su svi, ulaz je slobodan.

- Nismo SAD, Rusija ili Brazil, kojima je sve ispod polufinala neuspjeh. Moramo ići korak po korak. Sve suparnike poštujemo, ali nijednog se ne bojimo. Vjerujem da uz pravi pristup možemo pobijediti svaku reprezentaciju, biti i prvi u skupini, ali ako takvog pristupa ne bude, onda možemo i izgubiti od svakoga - iznio je svoja očekivanja od Svjetskog prventva izbornik Hrvatske, Brazilac Vercesi.

Iza Hrvatske su tromjesečne pripreme u sklopu kojih je igrala i Grand Prix, odigran je i velik broj utakmica. Ekipa se po riječima igračica uigrala, forma je dobra i samopouzdanja ne manjka. Otklonjena je još jedna dvojba, u Italiju će 14 igračica, postojala je opcija da na prvenstvo Hrvatska krene i s 12 igračica.

- Realno bi bilo da prođemo prvu skupinu, a za dalje ćemo vidjeti. Imamo jake individualke, ali još uvijek nemamo ugled kao reprezentacija. Najveća prednost Italije i Njemačke u odnosu na nas je što su one već godinama zajedno - rekla je Nikolina Jelić, igračica koja će na SP igrati na poziciji libera.

- Sa svima se možemo nositi, a ne mislim ni da su Italija ili Njemačka nepobjedive - optimizma ne manjka još jednom liberu Hrvatske, Mariji Ušić.

Na još jednog suparnika na prvenstvu, Dominikansku Republiku s kojom je Hrvatska prije nekoliko dana igrala u Mariboru osvrnula se primačica Karla Klarić:

- Pobijedile smo Dominikansku Republiku s 3:1, odigrale smo agresivno u svakom elemenentu po meni vrlo dobro. Vjerujem da ako smo ih pobijedili u prijateljskoj utakmici možemo i na prvenstvu. Ako ćemo biti prave i dati svoj maksimum pobjeda neće izostati.

Sutra Hrvatsku čeka još jedan test, u Maribor stiže Srbija, nešto o toj utakmici rekao je Vercesi:

- Igrali smo tri utakmice protiv njih u Srbiji. Trebaju nam utakmice protiv jakih suparnika da vidimo gdje smo u usporedbi s njima. Pobjede protiv slabijih suparnica nam ništa ne znače. Trebaju nam utakmice na najvišoj razini, jer nas takvi suparnici čekaju na Svjetskom prvenstvu.

Autor: M. Gojak