Marinci u novom ruhu kreću u obranu naslova

Objavljeno: Srijeda, 08 Listopad 2014 09:05 Autor:
OK Mladost Marina Kaštela OK Mladost Marina Kaštela

Mladost Marina Kaštela u svoje je vitrine spremila tri posljednja prvenstva Hrvatske. Posljednji naslov osvojen je protiv zagrebačke Mladosti, odlučivala je peta utakmica u Kaštel Starom. Pred prekrcanim tribinama u lijepoj atmosferi Marinci su nadigrali Zagrepčane i posve zasluženo slavili. Nitko sretniji od njih ako sve to ponove ove sezone, u koju ulaze s dosta promjena.

- Pripreme za novu sezonu odrađene su vrlo studiozno,obzirom da se radi o jako mladoj ekipi, priprema je bila bazirana na tehničkim detaljima i podizanju opće fizičke pripreme - kratki osvrt na pripreme dao nam je trener Mladost Marina Kaštele Ivan Rančić, potom objasnio promjene u ekipi:

- U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je ostvarene treća titula prvaka Hrvatske, ekipu je napustilo 5 igrača iz startne šestorke. Redom Andrić, Močić,Skočić,Colić i Stanić, Glaurdić je otišao na studij u Zagreb, a pojačani smo Draženom Vincekom korektorom iz Centrometala. Ekipi je priključeno šest juniora koji su drugu godinu za redom prvaciHrvatske. Redom su to Višić, Sabljić, Đirlić, Bašić ,Tomić i Perić. To su igrači s kojima sam cijelo ljeto individualno radio na pripremi za tekuću sezonu.

Iznio je Rančić ciljeve i ambicije kluba u predstojećoj sezoni:

- Naši ciljevi su uvijek borba za oba trofeja što je obaveza aktualnog prvaka, ali i jos važnije ove sezone promocija juniora poniklih u nasoj školi odbojke, očekujem da igrači poput Šestana, Ščerbakova, Giljanovića i Glaurdića naprave iskorak i kandidiraju seniorskoj reprezentaciji Hrvatske. Želim jos stručniji rad u svim segmentima omladinske škole, kao jednom od vaznijh ciljeva u narednom razdoblju.

Na upit da usporedi kvalitetu same lige, te proglasi glavne favorite trener Mladost Marine Kaštele je rekao:

- Kvaliteta u odnosu na lani je više manje ista, rekao bih da je liga izjednačena na prosječnoj razini.O favoritima je teško govoriti, ali mislim da klubovi moraju ovakav nivo lige iskoristiti za promociju mladih darovitih igrača. Ako baš moram odgovoriti, Haok Mladost, Centrometal, Mursa Osijek su ekipe koje će lagano odskakati,borit ce za trofeje. Tu naravno vidim i nas. Ipak, trebati će maksimalno igrati na gostovanjima u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Sisku da bi ostvarili pobjede. Što se tiče ispadanja teško je prognozirati, ali ne bih volio da ispadnu klubovi iz Dalmacije.

Potom je Rančić naglasio i sljedeće:

- Smatram da je zadnji čas da se organizira kadetska liga na nivou Hrvatske, što bi po meni podiglo kvalitetu i proširilo bazu muške odbojke.

Poslao je trener trostrukog prvaka Hrvatske zanimljivu poruku za boljitak odbojke:

- Moramo ozbiljno razmišljati o stabilizaciji lige 10 kao jedinstvene prve lige i ojačati 1B ligu radi promocije juniorskih i kadetskih uzrasta, jer u Dalmaciji 1B liga gotovo i ne postoji, promjeniti sustava play off-a, jer ekipa koja je cijelu godinu prva, ima kao prednost prvu utakmicu domaćeg terena. Predlazem sustav 2:2:1.Također predlažem prebacivanju termina Final Foura kupa za kraj siječnja ili početak veljače, a  trenerski seminari trebaju se  organizirat u svibnju. Svi klubovi, odnosno treneri, moraju puno bolje surađivati s izbornicima svih selekcija,te na bilo koji način pomagati u radu svih reprezentacija.

Rančić je iznio još nekoliko vrlo zanimljivih ideja, bilo bi lijepo kada bi o njima razmislili čelni ljudi hrvatske odbojke:

- Osobno smatram da je vrijeme da se uvede live score i data volley za sve klubove, uvede obavezno snimanje utakmica i postroži organizacija samih utakmica po uzoru na Cev-kup sustav, jer prvoligaška utakmica mora jednostavno biti bolje promovirana, da privuče publiku i sponzore.

Na kraju je trener trostrukog prvaka Hrvatske zahvalio i glavnm sponzoru kluba:

- Ovim putem bih se još jednom zahvalio generalnom sponzoru Marini Kaštela koja nas već četiri godine prati unatoč lošoj situaciji u Hrvatskoj i puno nam pomaže u stabilizaciji kluba i ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Autor: M. Gojak