Masnić: Uvjeren sam da ćemo biti u gornjem domu skupine II

Objavljeno: Četvrtak, 06 Studeni 2014 15:16 Autor:

Nakon četiri odigrana kola 1. Hrvatske odbojkaške lige, skupine II OK Zadar drži četvrto mjesto s po dvije pobjede i dva poraza. Prvenstvo su otvorili pobjedom nad novim prvoligašem iz Pule, Centurionom, 3:2. Uslijedila su dva poraza, prvo onaj od Šibenika (2:3) u nevjerojatnoj utakmici gdje su protivniku u prva dva seta prepustili samo 22 poena, a onda neobjašnjivo pali, te gostujući kod HOK Borovo-Vukovar 3:1.

„Mini“ niz poraza zadarski su odbojkaši prekinuli uvjerljivom pobjedom nad MOK Brod u tri seta prošle nedjelje. Četiri utakmice su dovoljan uzorak za neke ocjene i porazgovarali smo s trenerom OK Zadra, Marinom Masnićem. Nakon četiri kola na omjeru ste 2-2 i šest skupljenih bodova. Dojam je da ste mogli izvući više, pogotovo iz dvije domaće utakmice s Centurionom i Šibenikom. Kako ste zadovoljni s dosadašnjim dijelom prvenstva?

-Dobro, svakako da smo priželjkivali sve pobjede kod kuće, ali to je sport, to je odbojka. Dok ne osvojiš tri seta nisi dobio utakmicu i mislim da su moji igrači izvukli pouku iz te prve dvije utakmice gdje smo bili superiorni u odnosu na Centurion i Šibenik u prva dva seta i onda neobjašnjivo dopustili gostima da se vrate u utakmicu. Što se dosadašnjeg dijela tiče kažem relativno mogu biti zadovoljan s činjenicom da se moja ekipa podiže iz kola u kolo i uvjeren sam da ćemo biti u gornjem domu skupine II.

Zadrani su odigrali dvije „triler“ utakmice protiv Centuriona i Šibenika. U prvoj su uspjeli slavili, dok u susjedskom derbiju Šibenčani su okrenuli 2:0 zadarske momčadi. U obje domaće utakmice ste imali 2:0 u setovima, ali obje utakmice su odlučene u petom setu. Da li je problem u padu koncentracije i opuštanju ili nečemu drugom?

-Mogu reći da smo u ta dva prva kola bili superiorni u odnosu na goste i kad tako lagano dobiješ prva dva seta nekako pomisliš da te protivnik jednostavno nema s čim iznenadit i dođe do opuštanja protivnik se razigra i eto problema koji su se nama dogodili...

Iz mnogih klubova smo čuli mišljenje, naravno neslužbeno, da je ovogodišnje prvenstvo jedno od najslabijih, ako ne i najslabije. Kako biste ocijenili kvalitetu skupine II?

- Mislim da je liga za nijansu lošija od prošle sezone, ali je zato puno ujednačenija što se vidi i po dosadašnjim rezultatima. Kod kuće su sve ekipe jake dok većini predstavlja problem gostovanja kad često fali i po 2-3 igrača, kao nama u Vukovaru i onda to izgleda poprilično loše.

Za kraj smo ostavili pitanje o idućoj utakmici. IIduću utakmicu igrate u nedjelju u 20:00 u Varaždinu. Što kažete na taj prilično „nepopularan“ termin s obzirom da je ponedjeljak radni dan, a udaljenost između Zadra i Varaždina nije mala?

-Što da kažem? Vi ste u svom pitanju praktički i dali odgovor na njega. Mislim da nije nikome u iinteresu takav termin, ali što je tu je, mi moramo doći i to odigrati. Rezultat nam je u drugom planu jer vjerojatno dolazimo bez starijih igrača koji ujutro rade – zaključio je trener Zadrana Marin Masnić.

Autor: Adnan Softić