Masnićev ton s klupe zaustavio Centurion

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Veljača 2015 21:36 Autor:
Masnićev ton s klupe zaustavio Centurion Foto: Marin Gospić

Početak doigravanja za prvaka u Skupini II donio je Zadranima tri boda izborena nakon tri neizvjesna seta.

 

Puljani su se očekivano pokazali kao neugodan protivnik, ali su u ključnim trenucima u sva tri seta Zadrani odigrali prave akcije.Blok je tada bio najjači zadarski adut i svaki put kad je zagustilo Marin Masnić, trener domaćih, mogao se pouzdati da će se naći netko na mreži tko će zaustaviti napade Puljana.

- Raduje me učinak igrača s klupe. Svi koji su ulazili donosili su potrebnu svježinu, ali su i imali kvalitetne reakcije, a upravo to nam je nedostajalo u nekim prethodnim utakmicama - izjavio je Masnić koji je stalnom rotacijom držao svoju momčad u igri i na taj način uvijek barem za korak bio ispred protivnika.

Kokić, Lučić, Babić, Ivanov, svi su oni svojim ulascima na teren u određenom trenutku makar za nijansu podigli kvalitetu igre svoje momčadi. Nije se pri tome Masnić libio mijenjati ni one iz najjače postave (Surać, Viduka, Vabec). I to je, uz tri boda, najveći dobitak nakon Centuriona. Do prvog seta Zadrani su došli serijom 6:1 u završnici u koju su gosti ušli vodstvom 20:19. No, dva bloka Grubišića primirila su Puljane koji su dugo opasno prijetili.

- Očekivali smo ovako neizvjestan dvoboj jer znamo kvalitete Puljana. Ušli su u utakmicu malo u grču zbog dva uvjerljiva poraza u posljednjim kolima. Kada smo se toga riješili sve je bilo lakše - dodaje Masnić.

Drugi set donio je nekoliko preokreta. Najprije 12:8 uz dva vezana asa na servisu Vabeca, da bi gosti nakon toga poveli 15:13. Masnić tada povlači Suraća i na parket uvodi Lučića, a u trenucima kada se lomio rezultat u nekoliko je navrata odlično servirao Babić. Važan detalj dogodio se kod rezultata 14:16. Kokić je pogriješio na servisu no suci su očito djelić sekunde ranije označili krivu postavu gostiju koji su negodovali zbog ove odluke jer je poen pripao Zadru. Kada je poveo 18:17 Zadar više nije ispuštao vodstvo do kraja drugog seta koji je završio Arapovićevim servisom u out.

U trećem setu Zadar je dugo lovio početni 0:3 zaostatak. Dobri Lučićevi servisi donose "plavima" vodstvo 17:16, ali potom su opet gosti blizu osvajanja seta (20:22). No, Zadrani ne misle ponoviti scenarij iz prvog kola kada su nakon vodstva 2:0 u petom setu spašavali pobjedu protiv Puljana. Kokić i Čavrag u dvije vezane akcije spajaju uspješan blok, a na prvoj meč lopti kod 24:22 Surać servira u mrežu. No, drugu meč loptu iskoristio je Čavrag i pobjednički ples domaćih mogao je početi. Gosti su nakon svega bili svjesni propuštene prilike. Ako ne za pobjedom onda makar za osvajanjem ponekog seta.

Autor: Šime Ćurko/zadarskilist.hr