Matea Magdić: Rijeka je favorit za osvajanje trofeja

Objavljeno: Srijeda, 19 Prosinac 2012 22:01 Autor:
Matea Magdić Matea Magdić Foto: Sandro Donda
Polako se bliži petak, odbojkašice Rijeke od 17 sati u polufinalu Kupa Hrvatske u Rovinju odmjerit će snage protiv zagrebačke Mladosti.

Polako se bliži petak, odbojkašice Rijeke od 17 sati u polufinalu Kupa Hrvatske u Rovinju odmjerit će snage protiv zagrebačke Mladosti. Upravo je Matea Magdić u Rijeku stigla iz zagrebačkog sastava, a mlada odbojkašica ove sezone sjajno igra u dresu HAOK-a Rijeka.

- Ne znam kakva je Mladost, nije baš da ih pratim. Opet, sreća je da smo izvukli Mladost jer ona je objektivno najslabija ekipa. Ne treba podcijeniti nikoga, treba odigrati dobro da bismo ušle u finale. Moramo dati sve od sebe, ali to ne mijenja da i prije utakmice smatramo da smo bolja i jača ekipa, ustvrdila je Matea Magdić.

- Većina igračica iz moje generacije je otišla. Sada su tu mlade cure, igraju dobro i puno rade i pripremaju se, rekla je odbojkašica Rijeke.

Ako se već pobijedi Mladost, tko bi bio teži protivnik u finalu?

- Poreč ili Azena? Teško pitanje, osobno znam jednu i drugu ekipu. Protiv Azene sam igrala puno utakmica dok sam bila u Mladosti. Ekipa se nije puno promijenila. Poreč je u prosjeku nešto niža ekipa, ali se jako dobro snalaze u polju i jako su brze. Ako uđemou finale, bez obzira na protivnika, bit će jako zanimljiva utakmica, rekla je Matea.

Jedino je Vukovar unatrag šest sezona prekinuo dominaciju Rijeke osvojivši posljednja dva Kupa.

- Čudno nam je malo što nema Vukovara, ustvrdila je Matea.

Kada se sve zbroji i oduzme Rijeka je opet favorit za osvajanje novog trofeja?

- Da, tako se priča, dodat će Matea kroz smijeh.

- Rijeka je osvojila puno trofeja u zadnjih nekoliko godina tako da nam pripada uloga favorita. Ne znam što druge ekipe mogu pokazati, svi se znamo, mi se nadamo finalu i trofeju Kupa Hrvatske, zaključila je Matea Magdić.

Autor: Marko Babić