Međimurci nadigrali najtrofejniji hrvatski klub

Objavljeno: Nedjelja, 20 Listopad 2013 13:34 Autor:
U utakmici punoj preokreta odbojkaši Centrometala uspjeli su svladati najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub nakon puna dva sata igre.

Centrometal je krenuo u standardnoj postavi. U igri su bili Gotal, Vincek, Posavec, Kurteš, Kovač, Čičković i Petran. Na drugoj strani Strahija, Bogdanović, Zelenika, Vujović, Sedlaček, Šmitlehner i Zimakijević.

Početak susreta pripao je gostima koji su poveli 6:3. Zadnje vodstvo imaju kod 7:6, a onda slijedi razdoblje fantastične igre domaćih koji serijom od 19:6 osvajaju prvi set sa uvjerljivih 25:13. Jednostavno je sve tada Centrometalu polazilo za rukom. U drugom setu Mladost se pribrala. Nakon izjednačenog početka odlaze na prednost od 12:8, kasnije i 17:10. No Centrometal se ne predaje i pred kraj seta dolazi na zaostatak od tri poena. Previše kontri u ovom setu domaći nisu uspjeli iskoristiti, te Mladost sa 25:21 uzima taj set. U trećem setu izjednačeno veći dio seta. Vodili su Međimurci 19:18, ali tada potpuno potonuli, te Zagrepčani uzimaju i taj set sa 25:20. Opet su se ponovile iste greške kao i u drugom setu.

Tijekom četvrtog seta Centrometala je stalno vodio, ali kao da nedostaje odlučnosti da se set prelomi na stranu domaćina. Nakon Kurteševih servisa bilo je i šest poena prednost, ali gosti u završnici smanjuju na 20:19. No tad griješe na servisima pa Centrometal uzima set sa 25:21.

Očajno su Međimurci krenuli u tie-break. Na promjeni strana je 8:4 za Mladost, malo kasnije i 11:5 i čini se da je susret rješen. No domaći tako ne misle i nošeni sjajnom podrškom sa tribine kreću u preokret. Nakon servisa Gotala Mladostaši nikako da naprave poen i uskoro je rezultat poravnat na 11:11. Euforija u dvorani. Domaći prelaze u vodstvo prvi put kod 14:13, no ne koriste kontru za pobjedu. Ipak drugu priliku nisu propustili, te dva boda ostaju u Nedelišću.

U slijedećem kolu Centrometal gostuje u okolici Splita kod državnog prvaka Mladosti Marine Kaštela.  

OK MEĐIMURJE CENTROMETAL – HAOK MLADOST ZAGREB  3:2 (25:13, 21:25, 20:25, 25:21, 16:14)

Dvorana NGC Aton, gledatelja 150
Suci :Pavičić, Ramić (oba Sisak)

Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, Vabec (treneri Kirić i Kovačić)

HAOK Mladost: Bogdanović, Marelić, Sedlaček, Mrakužić, Strahija, Vujović, Marelić, Šmitlehner, Tomić, Zimakijevič, Zelenika, Rendić (trener Mišin)