Međimurci uvjerljivi u Vukovaru

Objavljeno: Nedjelja, 18 Studeni 2012 15:20 Autor:
Odlična predstava međimurskih odbojkaša u Vukovaru. Za svega sat i 11 minuta igre ostvarili su uvjerljivu pobjedu, te osvojili nova tri boda.

Odlična predstava međimurskih odbojkaša u Vukovaru. Za svega sat i 11 minuta igre ostvarili su uvjerljivu pobjedu, te osvojili nova tri boda.

U početnoj postavi Centrometala igrali su Tomica Posavec, Križanović, Kurteš, Palinkaš, Kovač, Gotal i libero Petran. Na drugoj strani iskusni domaćin sa Pelinom, Jurićem, Kolarićem, Lekom, Tomićem i Petkovićem.

Nakon početnog vodstva Vukovara od 2:1, na servis Palinkaša gosti stječu veliku prednost od 7:2. Zatim se dugo uglavnom igra poena za poen, prednost se održava i set završava sa uvjerljivih 25:17. U tim trenucima svi igrači Centrometala igrali su odlično u svim segmentima igre, Gotal je odlično dizao i domaći nisu niti jednom bili blizu poravnanja.  

Početkom drugog seta Vukovar vodi 4:2. Ali opet nakon servisa Palinkaša domaći čak tri puta smečiraju u out i gosti ubrzo vode 6:4. Razlika od dva poena održavana je do sredine seta kad Kurteš dolazi na servis i kad Centrometal povećava prednost na 16:10. Do kraja seta prednost je lagano sačuvana za konačnih 25:20. Odlično su gosti u ovom setu odigrali i u bloku.

Treći set započinje kao i ranije. Kurteš i Palinkaš na servisu, odličan blok i Međimurci brzo vode 7:1.  Na drugom tehničkom odmoru je 16:9. Pred kraj seta domaći smanjuju na 20:17, ali tada Marin Posavec ulazi u igru i servisom oduzima domaćinu svaku nadu da bi mogli do preokreta. Seta završava sa 25:19.

Ovim kolom završen je prvi krug kvalitetnije skupine prve lige. U šest nastupa Centrometal je ostvario pet pobjeda, te sa 12 bodova i istom set razlikom dijeli drugo mjesto sa Rovinjom. Prva je osječka Mursa sa dva boda više, dok je zagrebačka Mladost četvrta, ali isto sa 12 bodova. Realno će se između te četiri momčadi tražiti tri ekipe koje će se zajedno sa interligašem Marinom Kaštelom boriti od prvog do četvrtog mjesta u Hrvatskoj ove sezone. One četiri ekipe koje ne uspiju ući u to društvo razigravat će od petog do osmog mjesta s time da dvije ekipe slijedeće sezone prelaze u drugu skupinu. Kako se bodovi iz međusobnih susreta prenose, pobjeda u Vukovaru je također bitna ukoliko se dogodi da se međimurski klub ne uspije plasirati među prve tri ekipe.

OK VUKOVAR – OKM CENTROMETAL  0:3  (17:25, 20:25, 19:25)

Dvorana SD Borovo, gledatelja 60

Suci : Radanović, Rakon (oba Osijek)

Vukovar : Leko, Petković, Prdić, Jurić, Mihaljević, R.Tomić, Kolarić, Pelin, Mrđanov, I. Tomić (trener Tomić)         

Centrometal : Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Gotal, Vincek, Petran, T.Posavec, M.Posavec, Kurteš, Makarov, Križanović (trener Kirić)