Meringer na klupi Murse-Osijek

Objavljeno: Utorak, 02 Kolovoz 2016 12:51 Autor:

Sredinom kolovoza odbojkaši osječkog prvoligaša krenut će u pripreme za novu sezonu. Znalo se i prije da će momčad na prozivci biti pod komandom novog trenera.

Naime, poznat je i nasljednik Tome Pauna, to je 43-godišnji stručnjak Davor Meringer, rođeni Pakračanin, koji je posljednje igračke, a prve trenerske korake odradio u Daruvaru. Posljednje tri godine proveo je u Kuvajtu, gdje je bio pomoćnik Rade Malevića, s kojim je surađivao i u reprezentaciji Hrvatske prije odlaska na Daleki istok.

- U kontaktima smo s Meringerom već neko vrijeme. Nakon što je potvrdio da se vraća kući, intenzitet pregovora se pojačao i na kraju smo se dogovorili. On je novi trener, koji će na prozivci imati kadar gotovo identičan onome koji je zaključio posljednju sezonu - kaže dopredsjednik Ivan Trusić, koji dobro poznaje novog trenera, s kojim je surađivao u vrijeme igračke karijere u Daruvaru.

Što se igračkog kadra tiče, izvjestan je povratak Marka Oršolića iz Mladosti Marina Kaštela, gdje je proveo godinu dana, a Borna Šimunić bi se nakon stanke trebao uključiti u trenažni proces.

- U svlačionici neće biti drastičnih promjena, bar za sada. Novi trener imat će vremena za snimanje situacije, a potom će, ako se pokaže potrebnim, krenuti u traženje novih akvizicija - kaže Trusić, koji je potvrdio da je uspostavljena sportska suradnja s novosadskom Vojvodinom, što ne isključuje mogućnost i dovođenja nekog od tamošnjih igrača.

No, za sada, novo lice u svlačionici bit će samo Davor Meringer.


Autor: Nino Benčina