Mi smo Dinamo kojem u Dalmaciji sigurno neće zviždati

Objavljeno: Nedjelja, 10 Svi 2015 21:00 Autor:

Osnovan je novi odbojkaški klub u Zagrebu, dobro poznatog imena. - Želja nam je da jednog dana muški nogometni i ženski odbojkaški klub Dinamo igraju u Ligi prvaka i Ligi prvakinja.

Nino Matjačić bio je talentirani zagrebački nogometaš. Igrao je u Končaru a trenirao ga je Blaž Mišković. Čak ga je Ilija Lončarević pozvao u kadetsku reprezentacijuZagreba pa je zaigrao rame uz rame sa Zvonimirom Bobanom i Robertom Prosinečkim. Bio je toliko dobar da su ga zvali Dinamo i Zagreb, ali...

- NK Končarje u to vrijeme bio prvi na tablici kadeta. Zagreb smo redovito pobjeđivali pa za odlazak u slabiji klub nije bilo razloga. Dinamo je bio odmah do nas, ali mi je Maksimirbio daleko od Trešnjevke pa sam se zahvalio na pozivu - priča Matjačić.

Nogometnu loptu u 16. godini života  zamijenio je odbojkaškom. Nakon igračke karijere godinama je radio s mlađim dobnim skupinama u Mladosti, bio je izbornik kadetske ženske reprezentacije Hrvatske koja je osvojila europsku zlatnu medalju 2003. godine. U toj generaciji igrale su Senna Ušić i Ivana Miloš, današnjeglavne igračice seniorske reprezentacije.

Mamića još nismo stigli upoznati

-  Kako sam odmalena navijač modrih i bio sam na brojnim njihovim utakmicama, odlučio sam novi klub nazvati Dinamo. Prije nekoliko godina već je postojao klub takvog imena, osnovala ga je nekolicina mladih odbojkaških entuzijasta, no taj klub  je prestao sa aktivnim djelovanjem 2007. godine. Odlučio sam revitalizirati  klub, održali smo skupštinu kluba, ja sam izabran za predsjednika, a Goran Blažić, moj dugogodišnji suradnik, izabran je za tajnika - počeo je priču Nino.

Nogometni klub nije imao ništa protiv da koristite isti grb, dresovi su iste plave boje...

- Oni su bili oduševljeni. Jer, mi ćemo promovirati ime i grb Dinama među ženskom populacijom. Ako je nogomet najpopularniji sport kod muškaraca, onda je to odbojka kod žena - istaknuo je Matjačić.

Zdravka Mamića još niste upoznali?

- Ne, ali sam uvjeren da zna za naš projekt preko Tomislava Svetine, direktora kluba, s kojim smo razgovarali o suradnji. Za početak ćemo zajednički djelovati marketinški. Naše igračice dolazit će na Dinamove utakmice, a nadam se da će s vremenom na naše utakmice dolaziti nogometaši. Evo, nedavno su gosti našeg kluba u jednoj osnovnoj školi bili Pivarić i Pinto. Odbojkašice i ostala djeca iz škole bili su oduševljeni - naglasio je Matjačić.

Ne bojite li se da ćete imati neugodnosti zbog imena, primjerice kada budete gostovali u Dalmaciji?

Jug oduševljen imenom

- Naprotiv. Kada smo nedavno bili na turniru u Rovinju, čelnici nekih klubova iz Dalmacije bili  su oduševljeni izborom imena kluba. Makarani su nas prvi pozvali na njihov turnir. Rekli su nam da ćemo mi biti Dinamo kojem će se pljeskati na jugu zemlje - rekao je Nino.

Kako su reagirale vaše igračice koje inače navijaju za Hajduk a moraju igrati za Dinamo?

- Bio je jedan takav slučaj. No, objasnio sam da su kroz povijest među najboljim igračima Hajduka bili dinamovci, a također su i neki od odličnih igrača Hajduka igrali za Dinamo, pa se onda „pomirila sa sudbinom“- zaključio je Matjačić

Autor: D.M.