Miljković rekao zbogom!

Objavljeno: Subota, 31 Ožujak 2012 09:47 Autor:

Kada je u pitanju muška reprezentacija Srbije, od ovog petka više ništa neće biti kao prije.

Nakon 14 godina igranja u najdražem dresu, zbogom nacionalnom timu rekao je "legendarni 14", Ivan Miljković, jedan od najvećih prvaka, koje je srpski sport ikada imao. Olimpijski pobjednik, dvostruki europski prvak i svjetski viceprvak, zatvorio je jedno važno poglavlje svog života.

Spisak reprezentacije za slijedeće izdanje Svjetske lige i olimpijske kvalifikacije u Sofiji, na kojem nije bilo 33-godišnjaka, predstavljao je početak straha da će se dogoditi ono o čemu je i sam šuškao u zadnje vrijeme. A potom se oglasio:

- Da, okončao sam reprezentativnu karijeru! Ovo je definitivan kraj. Utakmica i zadnji poen koji sam napravio na Svjetskom kupu u Japanu, protiv Amerikanaca, bio je i posljednji u reprezentativnom dresu.

Iako je počela tinjati nada kako to uistinu nije kraj te da možda postoji šansa da se Miljković ipak nađe u reprezentaciji u zadnjem trenutku ili pak možda u Londonu, on ju je odmah ozbiljno zagasio.

- Nikako. Bilo bi vrlo nekorektno od mene da tako nešto učinim nekome od mladih igrača koji će igrati u iduća dva natjecanja. Nema šanse da si osiguraju odlazak u London i da onda nekome uzmem to mjesto. Ovo je moja konačna odluka.

Baš kao što je i najavio da će se povući tiho, tako je i učinio. Na veliku odbojkašku scenu je došao kao mladić, a ubrzo je osvojio sve na terenu i van njega. Igrao je u brojnim klubovima - Partizanu, Romi, Olimpijakosu...a sada trenutno uveseljava navijače kluba Fenerbahče u Turskoj. Najavio je još nekoliko godina klupske karijere, ali u reprezentaciji ga više nema.

- Jednom je do toga moralo doći i, to svi znaju. Sebe sam uvek maksimalno davao svom timu i znam da mi nitko ništa ne zamjera. Bilo je lijepo cijelo vrijeme, natjecanja, medalje,  i došlo je vrijeme da se pozdravimo.

Mirnim glasom se pozdravio zadnji iz zlatne generacije:

- Hvala vam i doviđenja.

 

M.G.