Mini odbojka za najmlađe

Objavljeno: Utorak, 03 Siječanj 2012 00:00 Autor:

Mini odbojka je idealna za djecu do 12 godina. No, treneri moraju imati na umu da je ovdje riječ o posebnoj dobnoj skupini prilikom vježbi i organiziranja treninga. Djeca su još uvijek puna energije i entuzijazma i potrebno im je rivalstvo i novi izazovi u skladu s njihovim vještinama. Stoga je bitno osigurati plan za osnovnu vježbu i postepeno dodavati nove elemente i raditi varijacije kako bi djeca mogla usvojiti nove vještine. Ovo je također važno jer održava razinu zainteresiranosti grupe i spriječava zasićenje i dosadu.

Ovo su samo od nekih vježbi za odbojkaške mališane, tj.prvi koraci na putu prema profesionalnom sportu.

  1. Tko će brže baciti loptu?

Dvije ekipe, uključujući jednak broj igrača, nalaze se na suprotnim stranama mreže. Svatko ima svoju loptu. Na znak trenera djeca počinju bacati loptu preko mreže prema svojim protivnicima. Lopta ne smije pasti na pod niti udariti o zid. Timovi se pokušavaju riješiti lopti, a pobjednik je ona ekipa koja ima najmanje njih na svojoj strani nakon znaka završetka. Pobjednici dobiju 1 bod, a igra se nastavlja dok jedna ekipa ne skupi tri boda.

  1. Tko će brže dodati loptu?

U ovoj vježbi igrači su podijeljeni u dvije skupine i bacaju loptu preko mreže na suprotnu stranu. No, prije toga, članovi tima loptu si moraju dodati međusobno dva puta. Lopta ne smije pasti na pod niti završiti van igračke linije. U protivnom se gubi natjecanje. Također, dvije lopte u istoj skupini se smatraju pogreškom i ne daju se bodovi. Cilj je doći do deset bodova, a način dodavanja i bacanja lopte će odrediti sam trener.

  1. Tko neće napraviti pogrešku?

Ova vježba se sastoji od bacanja lopte od strane igrača podijeljenih u dvije skupine. Na znak trenera, prvi igrači iz obje ekipe bacaju loptu preko mreže svojim protivnicima i odlaze na kraj reda svojih suigrača na istoj strani mreže. Cilj je zadržati loptu u igri bez mijenjanja načina nošenja ili zadržavanja lopte u rukama. Stjecanje 5 bodova po jednoj ekipi na trenutak pauzira igru.

Opaska: Igrači mogu imati dodatne vježbe dok se kreću prema kraju reda.

Više u ovoj kategoriji: Savršena potraga za mladim talentima