Minivolley Valpovštine 2014

Objavljeno: Četvrtak, 19 Prosinac 2013 00:08 Autor:
Odbojkaško natjecanje u mini odbojci nazvano „Minivolley Valpovštine 2014“ krenulo je s odigravanjem! Prvo je okupljanje, održano u nedjelju, 15. prosinca ove godine, bilo uvod u predstojeća, još uspješnija koja ujedinjuju mlade odbojkaše!
Naše mjesto okupljanja bila je gradska dvorana Valpovo, a ako bismo događaj promatrali u brojkama, moramo spomenuti da je natjecanju u prvom okupljanju pristupilo 53 ekipa i momčadi, da su odigrane 72 utakmice i da je cijeli događaj pratilo više od četiri stotine roditelja, navijača i prijatelja te pokrovitelja sporta, a utakmice su se odigravale na čak šest igračih terena!

Riječ je o cijelogodišnjog ligi, natjecanju su pristupili OK Belišće, OK Valpovo i OK Bizovac u tri različite kategorije – super mini, mini i mlađi kadeti i kadetkinje. Kada pričamo o OK Valpovka, tada se podrazumijevaju sportaši Odbojkaške akademije Cindori u kojoj treniraju djeca iz Valpova, Belišća (muška kategorija) te Veliškovaca.

Tijekom cijelog natjecanja plan i želja nam je odigravanje više od šest stotina utakmica u svim nabrojanim kategorijama kroz ukupno osam okupljanja sličnim ovom prvom. Sljedeće okupljanje bit će 2. veljače 2014. godine kada nam se priključuju OK Ferivi iz Višnejvca, OK Donji Miholjac te OK Baranja.

Glavni cilj održavanja natjecanja i rada same Odbojkaške akademije Cindori upravo je promidžba sporta, prvenstveno odbojke na ovim prostorima među (naj)mlađima i bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Svakako, natjecanje ne bi bilo uspješno i provedivo bez sponzora: Draft, Finish samoposlužne autopraonice, Metal Vidakovića, Arbona Varaždin te medijskih pokrovitelja: Valpovština Info te Hrvatski radio Valpovština uz organizatore OK Valpovka i sportsku udrugu Centar edukacije i sporta. Više informacija na službenoj stranici natjecanja ces.hr.

Marko Šapina