Mladost bolja od Siska, Mladostašice i Porečanke odgodile meč

Objavljeno: Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 17:14 Autor:
U 10. kolu elitne skupine PH za odbojkaše Mladost je bila bolja od Siska sa 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 19-25, 15-10).

U 10. kolu elitne skupine PH za odbojkaše Mladost je bila bolja od Siska sa 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 19-25, 15-10).

Siščani nisu ni pomišljali na eventualnu odgodu utakmice zbog prometnih nevolja i isplatilo im se...  Uzme li se u obzir činjenica da su u nedavnom Kup-gostovanju u Domu odbojke glatko poraženi (3-0 plus zlatni set“) - ne bi smjeli biti nezadovoljni osvojenim bodom.

Domaćin je u startu djelovao pomalo „smrznuto“, no, dva dobivena seta zaredom potpuno su ih vratila u utakmicu. Iako je četvrti set Mladostašima bio najlošije poglavlje utakmice, s puno pogrešaka u napadu te na servisu i prijamu (ili je Siščanima bio najuvjerljiviji dio!), domaći su maestralno odigrali peti set i na „krilima“ ljevorukog „bombardera“ Mateja Mudrovčića zadržali na Savi veći dio bodovne raspodjele. Jedan je potpuno zasluženo „otplovio“ nizvodno do Siska. Gosti su u završnom setu sa 2-6 stigli na 5-6 i zaprijetili preokretom, ali tu su zastali, domaćin je nanizao nekoliko poena i na 12-8 pobjednik je bio vrlo izvjestan...

Ovim trijumfom Mladost je iznova učvrstila preduvjete za ostanak na vrhu ljestvice kroz božićno-novogodišnjem razdoblje, ali trener Željko Nojić tvrdi da to i nije imperativ:

- Nama je bitno izboriti mjesto među tri ekipe na kraju ovoga dijela sezone i, bit ću iskren, od svoje mlade momčadi nisam ni očekivao da će zasjesti na vrh. S obzirom na njihovu mladost, oscilacije u igri su očekivana pojava, što je obilježilo i ovu utakmicu. Važna je pobjeda, jer na početku sezonu ovakve smo utakmice gubili, sada ih pobjeđujemo, to je znak da se dižemo...

Odbojkašice Mladosti nisu odradile utakmicu 10. kola s vodećim Porečankama, budući da gošće nisu doputovale u Dom odbojke zbog problema s cestovnom prohodnošću. Novi termin bit će određen naknadno.

Autor: V.K.