Mladost ipak prejaka za odbojkaše Rijeke

Objavljeno: Četvrtak, 20 Listopad 2016 14:00 Autor:
Odrađivanje zaostale utakmice prvog kola novog prvenstva »Rijeci« je donijelo poraz na gostovanju kod »Mladosti«, koja je u ovom trenutku ipak prejak suparnik. Gosti s Kvarnera imali su nekoliko dobrih dionica tijekom utakmice i mogli su, uz malu dozu sportske sreće, osvojiti i počasni set.

Serija odličnih servisa Marina Marelića na početku prve dionice Riječane je natjerala na niz grešaka, a »Mladosti« je otvorila put do četiri poena prednosti (5:1). Uspješan niz domaćih poremetila je minuta odmora koju je pozvao trener gostiju Velimir Liverić, no riječka kola su tada već jurila nizbrdo. Vrlo brzo »Mladost« je stigla do osam poena prednosti (11:3), i tu je već bilo jasno kome će pripasti otvaranje utakmice.

Nastavak je donio nešto bolje izdanje Riječana koji su očigledno uhvatili radnu temperaturu. Na početku drugog seta Liverićevi štićenici uhvatili su malu prednost (5:3), koju su, doduše, ubrzo prosuli. No, u tim su trenucima pružali snažan otpor snažnijem suparniku. Kada je »Mladost« stabilizirala blok, priča o drugom setu polako je krenula prema izvjesnom kraju.

Iduća dionica igre ujedno je bila i zadnja. Riječani su ponovili izdanje s početka prvog seta, omogućivši »Mladosti« da ekspresno pobjegne do velike prednosti (10:3). Idućih pet poena osvojili su žilavi gosti koji su odlučili skupo prodati svoju kožu. No, snage za nešto više nije bilo.

Domaća momčad s pravom figurira kao jedan od najvećih pretendenata za naslov prvaka, dominacija protiv Riječana u apsolutno svim elementima igre jasno ukazuje i zbog čega je tomu tako. Zagrepčanima će, očito je to već sada na startu sezone, jedini pravi suparnik ove sezone biti odbojkaši kaštelanske »Mladosti«.

A njihov je okršaj na rasporedu već ove subote.

Autor: D. Petrović