Mladost iz Zagreba stigla do izjednačenja u finalu

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 22:20 Autor:

Još jednu jako dobru utakmicu odigrali su zagrebačka i kaštelanska Mladost. Zagrepčani su u Domu odbojke na Savi do pobjede došli u petom setu, te izjednačili finalnu seriju na 1-1. 

Bilo je za očekivati da će Zagrepčani nakon prve utakmice u kojoj su bili potpuno nadigrani, na domaćem terenu odigrati bolju utakmicu nego četvrtak u Kaštelima i to se dogodilo. Daleko bolje su otvorili utakmicu, agresivnim servisima stvarali probleme Kaštelanima. Dobro protivničke napade kontrolirali blokom, tako da je brzo bilo 2:0 u setovima.

Nakon prva dva seta probudili su se Marinci, počeli igrati kako znaju i mogu. Znalo se da aktualni prvak neće pasti u Zagrebu bez borbe. Treći set Marinci su dobili uvjerljivo, četvrti nešto teže, ali voda je krenula na njihov mlin. Kako se utakmica bližila kraju činilo se da će im uspijeti kreirati i potpuni preokret. Imali su 11:9, 12:11, ali u tim trenucima napravili neke pogreške, koje baš i nisu trebali. Zagrepčani su uzeli ponuđeno, bili sigurniji kada je bilo najvažnije i na kraju završili u zagrljaju sreće. Vremena za slavlje baš i nije bilo, stvari su nakon prve dvije utakmice ponovno na početku. Treća utakmica na programu je u četvrtak u Kaštel Starom.

Gotovo je sigurno pred punom dvoranom, i prava je šteta što utakmice neće biti na državnoj televiziji. Odbojka ostaje medijski zapostavljen sport u Hrvata. Ovim putem šaljemo kritiku HTV-u, dok se nekoliko kilometara od Prisavlja igra finale Prvenstva Hrvatske, njihove kamere, čast svakome iz Šibenika prenose ne previše rezultatski bitnu utakmicu, točnije 6. kolo Prvenstva Hrvatske.

Mladost Zagreb – Mladost Marina Kaštela 3:2 (25:18, 25:19, 16:25, 21:25, 15:12)

Zagreb - Dom odbojke. Gledatelja 400. Suci: Milan Zamaklar (Belišće) i Ernesta Dubac (Osijek).

Mladost: Bičvić, Orešković, Nikačević 1, Mudrovčić 1, Martinko, Mrakužić, Strahija 1,   Vujović 10, Šmitlehner 7, Zelenika 17, Peterlin 12, Rendić 27. Trener: Tomislav Mišin


Mladost Marina Kaštela: Višić, Tomić, Vincek 12, Šarčević, Giljanović 6, Glaurdić 9, Đirlić 13, Corsini 4, Šestan 22, Ščerbakov 11, Pervan, Sabljić. Trener: Ivan Rančić

Autor: M.Gojak