Mladost Marina Kaštela u obranu naslova s ''jedinice''

Objavljeno: Nedjelja, 20 Ožujak 2016 20:45 Autor:
Mladost Marina Kaštela u obranu naslova s ''jedinice'' Foto: /www.facebook.com/OKMladostMarinaKastela/

Okončan je prvi dio prvenstva kod odbojkaša, s pozicije broj 1. u play-off će aktualni prvak Hrvatske Mladost Marina Kaštela. Marinci su ''jedinicu'' potvrdili jučer, pobjedom u posljednjem kolu kod Siska. 

S obzirom na prošlogodišnje finale u kojem je Mladost Marina Kaštela do naslova došla pobjedom doma u petoj finalnoj utakmici protiv zagrebačke Mladosti, ''jedinica'' nosi kapitalnu prednost. Zagrepčani su se vjerovali da oni ove sezone mogu do ''jedinice'', ali pokleknuli su dva puta na gostovanju kod Centrometala, i tim porazima izgubili su prvi dio borbe s glavnim rivalom, imenjakom iz Dalmacije. Jučer je zagrebačka Mladost djelomično uzvratila Centrometalu za poraze koji su ih koštali, pobjedom na domaćem terenu od 3:1.

Centrometal će u doigravanje kao treći, ali još uvijek ne zna s kime će igrati. Ništa neobično za hrvatsku odbojku, u najmanju ruku je čudno kako posljednje kolo još nije odigrano u cijelosti. Utakmica Gorice i Šibenika je odgođena, ne bi to bio neki problem da taj susret ne utječe na konačni plasman. Ipak, ne samo da utječe, već dovodi i u pitanje samu regularnost natjecanja. Gorici ta utakmica rezultatski ne znači ništa, oni su već ispali i iduće sezone će igrati u Skupini 2. Rovinj je jučer pobijedio Mursu i trenutno je šesti, Šibenik bi ih pobjedom protiv Gorice preskočio, a tom pobjedom izborio doigravanje i ostanak u Skupini 1 iduće sezone. Rovinj bi takvim ishodom završio u Skupini 2 iduće sezone. Službeno se još ne zna kada će ta utakmica biti odigrana, neslužbeni termin koji smo saznali je 2. travanj.

Oko četvrtog nema dvojbe, tu poziciju je zauzeo Sisak, koji je drugi dio sezone odigrao puno slabije. Razlog je jasan, napustili su ih reprezentativci Išek i Šarčević. Sisak će za polufinale igrati protiv osječke Murse. Protivnik zagrebačke Mladosti u četvrtfinalu biti će Rijeka, koja je dominirala u Skupini 2. i vraća se u Skupinu 1. iduće sezone. Povratnik je i Karlovac, koji je završio kao drugi u Skupini 2. i u četvrtfinalu će snage odmjeriti protiv aktualnog prvaka. U tom dvoboju Mladost Marina Kaštela biti će apsolutni favorit.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 7. travnja. Četvrtfinale se igra do dvije pobjede, u eventualnim trećim utakmicama prednost domaćeg terena naravno biti će na strani ekipa koje su prvi dop prvenstva završile bolje plasirane. 

Četvrtfinale:

HAOK Mladost- MOK Rijeka

OK Marina Kaštela- OK Karlovac

OKM Centrometal- ?

OK Sisak- MOK Mursa Osijek

Autor: Sport HR