Mladost slavila (3-2) u 'trileru' kaštelanskog derbija

Objavljeno: Nedjelja, 18 Ožujak 2012 11:35 Autor:

U derbiju 24. kola PH Marina Kaštela – Mladost dogodila se vrhunska drama s pozitivnim epilogom za gošće, međutim, i bez obzira na krajnji rezultat, domaći poklonici odbojke mogli su ustvrditi da dugo nisu vidjeli tako sjajnu utakmicu.

Zagrepčanke su slavile sa 3-2 (23-25, 23-25, 25-18, 27-25, 15-12), a kaštelanski derbi komotno je mogao prenositi HTV u svom dramskom programu, kada već nema «prostora» u sportskom. «Tarot-majstori» s nacionalne Sportske televizije vjerojatno su predvidjeli enormnu količinu dramatike te zaključili da im nije mjesto u Kaštel Starom. Tako mladu televiziju (i po stažu, i po kadru) treba čuvati od stresnih situacija...

Možda je malo nepraktično i neprimjereno napisati za mladu ekipu, koju krasi još i klupsko ime Mladost - da se «vratila iz mrtvih», ali hrvatski jezik naprosto ne nudi bolji izraz za ono što se dogodilo ekipi Ede Kleina.

Domaće igračice najprije su imale 2-0 u setovima i naizgled zgotovljen posao, potom i ono što se ne ispušta - kapitalnih 24-22 u četvrtom setu, no, ni to im nije bilo dovoljno za tri boda. Mladostašice se nisu predavale i upornost im se isplatila...

- Moje su igračice pokazale veliki karakter. Ni nakon 0-2 nisu psihološki pale, odigrale su odličan treći set i izvukle četvrti rijetko viđenim preokretom na set-meč loptu domaćih. Iako su i u četvrtom setu imale faze mučenja u igri, izvukle su ga sa šest blok-poena i kvalitetnim servisom, a završnicu su odigrale koncentrirano, takoreći, bez pogreške – referirao je s osjetnim zadovoljstvom u glasu trener Mladosti Edo Klein.

Kaštelanska utakmica bila je drugoplasiranim Zagrepčankama pomalo nevjerojatan «ples po žici» jer samo ih je jedan poen dijelio od poraza 1-3, što bi im zakompliciralo čak i treće mjesto za doigravanje. Prethodnih sedam pobjeda u nizu izgubile bi na vrijednosti, a sezona bi se vjerojatno pretvorila u (prošlogodišnji) «pucanj u prazno». Zato je Klein i okvalificirao kaštelanski derbi «utakmicom istine» za svoju ekipu. Eto, istina je «isplivala» - ima ekipu i za velike utakmice!

S druge strane, domaće su igračice propustile kolosalnu priliku za preseljenje u «splitsko zaleđe» (a previše su blizu Splita da ne bi bile blizu i Splićankama na ljestvici) te su dospjele u nezavidnu situaciju za doigravanje. Nosili su ih i navijači, bubnjevi, vatreni štimung na tribinama, ali, čini se da ih je slomio imperativ pobjede, kao što je uoči derbija dobro predvidjela bivša Kaštelanka, sada Mladostašica, Danica Uljević.

Bodovni učinak igračica Mladosti: Šunjić 22, Bazina 18, Jurišić 14, Jelić 11, Uljević 4, Tadić 2. Na poziciji libera igrala je Malević.

Bodovni učinak igračica Marine Kaštela: Anđelić 22, T. Jurić 11, Vukić 11, Žunić 10, Balić 7, Stanović 9, Runjić 2. Na poziciji libera igrala je Pavlov.

Nakon briljantne serije od osam pobjeda, Mladostašice su u 25. kolu PH na zasluženom odmoru (slobodne su). Posljednji dvoboj uoči doigravanja igraju u Osijeku (24. ožujka).