Mladost spremno dočekuje belgijski Topvolley Antwerpen

Objavljeno: Srijeda, 21 Prosinac 2016 08:18 Autor:

Mladost Ribola Kaštela u srijedu s početkom u 19 sati lovi šesnaestinu finala CEV kupa. Belgijski Topvolley Antwerpen dolazi s prednošću iz prve utakmice, dok je Mladosti za prolaz potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 te slavlje u zlatnom setu.

Europski pothvat kaštelanske ekipe ove je sezone nekoliko puta iskliznuo iz ruku. U dva dvoboja protiv grčkog PAOK-a malo je nedostajalo, a ni u srazu s belgijskom ekipom sreća ih nije mazila. U uzvratnom susretu Mladost Ribola Kaštela spremno dočekuje Topvolley Antwerpen u lovu na šesnaestinu finala CEV kupa gdje ih čeka Crvena Zvezda. Topvolley Antwerpen je u solidnoj formi, nalaze se na četvrtoj poziciji prvenstvene ljestvice nakon deset odigranih susreta. Mladost, pak, u prvenstvu redom lomi protivnike, a igrači se nadaju da je sad red i na europski trijumf.

Što očekuje od današnjeg dvoboja i je li ovo povijesna utakmica za Mladost rekao je trener domaćih Ivan Rančić:

Možda ne bih rekao da je riječ o povijesnoj, ali je svakako riječ o jako značajnoj utakmici za naš klub. Žao mi je što već u prvoj utakmici nismo iskoristili svoje šanse koje smo imali, ali ćemo to pokušat učiniti na sutrašnjoj utakmici. Belgijska je ekipa jaka, pobjeđuju klubove u belgijskom prvenstvu koji također nastupaju u Europi i znamo da nam neće biti lako. Naša pozornost bit će usmjerena na njihovog korektora Jolana Coxa, a u sastav im se vraća i važna karika, australac Thomas Powell koji je imao problema s koljenom.

Mi ćemo se osloniti na servise i pokušati ih odmaknut od mreže. Želimo doći do pobjede od minimalno 3:1 tako da dođemo do tog zlatnog seta. Činimo sve da se što bolje pripremimo za tu utakmicu, nadamo se da će nam puna dvorana pomoći. Ponavljam, cilj je doći do zlatnog seta, a onda će nam trebati i dosta sreće“, rekao je trener Rančić.

Utakmica je po rasporedu u srijedu, 21. prosinca u 19 sati u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom. Ova utakmica poslužit će i kao uvod u završnicu Kupa za seniore i seniorke koja će se održati 28. i 29. prosinca u Kaštel Starome.

kastela.org