Mladost svladala Centrometal sa 3-0, kao i Azena 'mladostašice'

Objavljeno: Nedjelja, 16 Prosinac 2012 21:20 Autor:
Odbojkašice Azene Odbojkašice Azene Foto: odbojka.hr
Momčad Željka Nojića svladala je črečanski Centrometal sa 3-0 (25-20, 25-20, 25-23), u utakmici koja je trebala biti jedan od derbija elitne skupine PH.

Momčad Željka Nojića svladala je črečanski Centrometal sa 3-0 (25-20, 25-20, 25-23), u utakmici koja je trebala biti jedan od derbija elitne skupine PH. Još prije nekoliko kola gosti su borili za prvo mjesto s Mladostašima i Osječanima, međutim, nisu dugo izdržali u tom ritmu.

U Zagrebu su nastupili i oslabljeni, bez reprezentativnog tehničara Kristijana Gotala, pa ipak su se solidno držali u sva tri seta. Domaćin je otpočetka bio nadmoćan (8-3), s povremenim oscilacijama u igri. Međimurci su nakratko uspjeli dostići furioznog domaćina (13-13) i to je bilo sve od njih do sljedećeg „egala“, u trećem setu. Tada su mini-serijom poena dostigli neprekidno vodstvo Mladosti (sa 11-16 na 16-16). Uspjeli su odbojkašib trenera Jadranka Kirića i povesti, no, kako se pokazalo – opet su ostali nedorečeni. 

Kod posljednjeg vodstva (21-20) dogodila im se „eksplozija nezadovoljstva“, garnirana žutim kartonom jer su suci Ramić i Pavičić jednu spornu loptu dosudili „mladostašima“. Ruku na srce, i da toga nije bilo, teško bi pored ovakve Mladosti stigli do preokreta utakmice.  

Mladostaši su ovim trijumfom zacementirali „jedinicu“ na ljestvici, s njom će ući u 2013. godinu i nastavak PH potkraj siječnja.

Mladost: Čičković, Marino Marelić, D. Nojić, Mudrovčić, Marko Marelić, Sedlaček, Mrakužić (L), Martinko, Šmitlehner, Peterlin, Zimakijević (L) i Bingula.

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Vincek, Petran, T. Posavec, M. Posavec, Kurteš, Makarov i Križanović.  

Pobjeda iskustva nad mladosti, u ovom slučaju Azene VG nad Mladosti – kratak je epilog njihova dvoboja u Domu odbojke. Velikogoričanke su slavile sa 3-0 (25-18, 25-12, 25-19).

Najveća prijetnja domaćeg sastava iskusnim gošćama dogodila se tek u trećem setu (izjednačenje na 18-18), ali Kleinove su igračice do kraja završnog seta osvojile samo još jedan poen. Superiorne „azenašice“ odlično je razigravala povratnica na odbojkaške terene - Diana Breko. Uz njene bravure, Martina Matić, Dina Bečić i Anita Solomun bile su napadački nemilosrdne...

Mladost: Čačić, Žmire, Kirša 3, Minami 2, Tadić, Mlinar 6, Uljević 4, Božičević (L), Deak, Vugec 7, Jularić, Jurišić 9.

Azena VG: Visković, Lončar 8, Bečić 13, Klafurić, Breko 2, Manjana 6, Radoš (L), Matić 19, Solomun 10, Topčić, Lukić, Reščić (L).