Mladost uvjerljiva u Puli, Račić prvi put protiv

Objavljeno: Nedjelja, 03 Ožujak 2013 18:55 Autor:
Uvjerljivom pobjedom 3-0 (25-15, 25-16, 25-13) na gostovanju u Puli, odbojkašice Mladosti potvrdile su kvalitativni uzlet u proljetnom nastavku sezone.

Uvjerljivom pobjedom 3-0 (25-15, 25-16, 25-13) na gostovanju u Puli, odbojkašice Mladosti potvrdile su kvalitativni uzlet u proljetnom nastavku sezone. Posao je bio zgotovljen za nešto više od sat vremena, a jedan od bitnijih razloga prema Zagrebu bio je i nastup donedavne pulske top-igračice, Martine Račić, s druge strane mreže.

Domaće igračice bile su ozbiljna prijetnja samo do prvog tehničkog u svakom setu, potom su gošće i gotovo rutinski rješavale set po set.

- Napokon smo proigrali na željenoj razini. Uoči Pule rekao sam curama kako ovakve utakmice moramo dobivati bez problema, ukoliko se želimo boriti u završnici prvenstva s ekipama poput Rijeke, Splita, Azene i Poreča. Evidentan je napredak iz utakmice u utakmicu, a posebno me veseli bolja igra u obrani. Za razliku od prvog dijela sezone, smanjili smo broj pogrešaka, puno efikasniji je blok, u Puli nam je i servis bio vrlo učinkovit - izrekao je dojmove trener Mladosti Edo Klein.

Statistika u ovom slučaju nije poput bikinija (, prema definiciji jednog BG-novinara). Naprotiv, ovaj put puno toga ...

Ogromna razlika ostvarena je kroz 15 servis-poena Mladosti, naspram 5 Puljanki ili kroz 8 blok-poena gošći, na samo jedan domaći. Pulska trenerica Jasmina Breščić-Stošić pokušavala je na sve moguće načine stabilizirati prijam servisa, no, to definitivno nije bila večer njenih primačica...  

U redovima zagrebačkog sastava bodovno  je kapetanica Iva Jurišić, ali uz bok joj je bila Martina Račić, kojoj nije bilo lako prvi put igrati protiv bivšeg kluba, a posebno u (svome) gradu, s puno starijom Arenom od one koju svakodnevno gleda, čak i kada joj pogled slučajno pobjegne od Doma odbojke preko Save...  

OTP BANKA PULA: Šipušić, Ikanović 7, Anđelković 1, Drviš, Ivanović, Rujak (L), Ćosić 6, Božeglav 2, Ćopić 2, Milin 4.

MLADOST: Ćaćić -, Žmire, Prša 7, Kirša, Minami 2, Tadić, Račić 13, Mlinar 6, Uljević 10, Božičević (L), Jularić, Jurišić 14.

Mladostašice su se dodatno učvrstile na vrhu druge skupine, Puljanke su ostale na . Ovoga vikenda dogodilo se još nešto vrlo intrigantno. U prvoj jakosnoj skupini Porečanke su na svom parketu pokazale da su Riječanke itekako ranjive (3-2).

Autor: V. K.