Mladostaši dočekuju Riječane

Objavljeno: Srijeda, 19 Listopad 2016 17:23 Autor:
Mladostaši dočekuju Riječane foto: Vedran Karuza

Odbojkaši Rijeke ekspresno su se vratili u najjaču skupinu hrvatske klupske odbojke. Dominirali su prošle sezone u skupini 2, izgubili tek jednu utakmicu.

U četvrtfinalu doigravanja zagrebačka Mladost bila je prejaka, ali Riječani su pružili vrlo dobar otpor. Pokazali su  lani da su imali kvalitetu za igru u najjačoj skupini 1. Ove sezone kao povratnici igrat će bez Dukića, koji je otišao u zagrebačku Mladost. Riječani su pojačanja pronašli u dva Karlovčana, tehničaru Ličini koji je prošle sezone igrao u Rovinju te Janjaninu koji može igrati i kao primač i kao dijagonala, a prošle sezone nosio je dres Gorice. Nakon dvogodišnje pauze vraito se i Drago Lasić, tako da Riječani s vrlo dobrom ekipom ulaze u novu sezonu.

- Glavni i osnovni cilj ove sezone nam je da regularni dio natjecanja okončamo među prve četiri momčadi ili da osvojimo dovoljno bodova da u drugom dijelu sezone možemo igrati mirno bez straha od ispadanja. Mislim da te zacrtane ciljeve možemo ostvariti bez obzira na sve nedaće što su nas pratile u pripremnom razdoblju - najavio je sezonu strateg Riječana Velimir Liverić, a onda ukazao i na favorite ove sezone:

- I ove će godine odskakati Mladost Ribola Kaštela i zagrebačka Mladost koja se dosta pojačala. Sa svima ostalima se može igrati, bit će zanimljivo i neizvjesno prvenstvo.


Zagrepčani su tijekom pauze napravili više promjena u sastavu. Klub su napustili reprezentativci Peterlin, koji će ponovno igrati u Švicarskoj, te Zelenika, koji će igrati u Austriji u Amstettenu. Školovanju se okrenuo Šmitlehner, Rendić se vratio kući te bi trebao igrati za Daruvar, a Pribanić će u novoj sezoni braniti boje Medicinira iz Zagreba. HAOK Mladost doveo je adekvatne zamjene za one koji su otišli, na papiru izgledaju čak i jače nego prošle sezone. Iz Italije se vratio reprezentativni primač Sedlaček, a nakon što je prošle sezone napravio pauzu odbojci se vratio Sabljak, inače do te pauze ponajbolji srednji bloker Hrvatske, ujedno i reprezentativac. Iz Rijeke je stigao Dukić, a iz Siska Bakonji, dok bi Prlić koji igra na poziciji korektora, a došao je iz Centrometala mogao biti prevaga ove sezone u borbi za naslov na strani Zagrepčana.

Ciljevi Mladosti uvijek su visoki – želimo i kup i prvenstvo. Maksimalno ćemo se potruditi da prođemo prvo kolo CEV kupa, pa možda i dalje dogurati u Europi. Što se tiče priprema, krenuli smo ranije nego prijašnjih sezona, 3. kolovoza, tako da smo imali dovoljno vremena odraditi kvalitetne pripreme. U pripremnom periodu odigrali smo 12 utakmica. Kasno su nam se priključila naša dva reprezentativca, Sedlaček i Mrakužić, no oni su se vrlo brzo snašli što su i pokazali na posljednjem turniru u Murskoj Soboti - sezonu za Sport HR najavio je trener zagrebačke Mladosti, Tomislav Mišin.


Autor: M. Gojak