Mladostaši 'dvokorakom' u polufinale doigravanja

Objavljeno: Petak, 30 Ožujak 2012 20:55 Autor:

Pobjedom nad Centrometalom u Nedelišću 3-1 (23-25, 25-18, 25-13, 25-21), odbojkaši Mladosti «dvokorakom» su izborili polufinale doigravanja domaćeg prvenstva (u  zagrebačkom dvoboju bilo je 3-0).

Iako se činilo da bi u Nedelišću, u Centrometalovu «dvorišću», moglo biti velike neizvjesnosti, posebno nakon početnog vodstva Črečana, Zagrepčani su osvojili tri seta zaredom i tako se poštedjeli nedjeljnog prolijevanja znoja u eventualnoj «majstorici».

Domaći su odlično otvorili utakmicu, stalnim vodstvom kontrolirali prvi set i tek malo se «poljuljali» u završnici, kada su gosti 21-17 preokrenuli u 23-23…Ipak, ostao je to «labuđi pjev» Mladostaša...

Još uoči puta u Međimurje, trener Željko Nojić rekao je svojim igračima kako će borbeni «centrometalci» (odbojkaši, a ne fanovi haevy metal glazbe koji se okupljaju u centru grada!) dati sve od sebe da dobro otvore utakmicu:

- Osvoje li set, neće biti nikakva tragedija, jer trebaju im još dva! Tako sam govorio, znajući da dolazimo suparniku kojeg smo najmanje željeli za start doigravanja i koji je posebno nezgodan u svojoj dvorani. Svima su tamo teška gostovanja, a u to smo se

iznova uvjerili i mi u prvom setu. Srećom, u nastavku smo zaigrali sukladno dogovoru i dominirali u svim elementima igre - zaredali su dobri servisi, proradio nam je napad...

Trener Mladosti nije puno rotirao igrače, ali tvrdi da je «smirivanje» Frane Žanića i uvođenje Peterlina u drugom setu – bio pun pogodak za kasniji tijek utakmice.

- … kada se Žanić vratio u igru, donio je neku novu energiju cijeloj šestorci – opisao je Nojić čudesnu «preobrazbu» temperamentnog odbojkaša u totalnog «coolera».

Ali, to što je Frane Žanić postao smiren kao Mate Granić, ne znači da je umrtvio fajterski nerv i ostao neučinkovit u akcijama na mreži. Naprotiv, bio je sjajna napadačka potpora   mladostaškom «killeru» - Ivanu Tropanu.

Na pitanje – tko je bio prvo ime utakmice, Željko Nojić je manirom iskusnog stručnjaka  istaknuo – cijelu momčad. No, izvori bliski dvorani u Nedelišću, tvrde da je, osim spomenutih, posebno apostrofiranje zaslužio Darko Nojić, jer upravo su njegove serije briljantnih servisa donijele prevagu Mladosti sredinom drugoga i u trećem setu.

Domaćin se nije predavao ni u četvrtom setu, no, ambicije za preokretom bitno su mu splasnule nakon što su njihovih 11-8, gosti pretvorili u 15-11, zahvaljujući ponajviše iznova «ubojitom» servisu. Uspješnosti tog «procesa pretvorbe» ogroman doprinos dao je i Ante Colić s četiri servis-poena...

Odbojkaši Mladosti, koji bi, prema riječima Perice Čičkovića, trebali superiorno proći do finala doigravanja, tko god im bio s druge strane mreže u polufinalu, dobili su zasluženu nagradu – slobodni su ovaj vikend (upozorenje djevojkama da se izraz slobodni odnosi na oslobođenje od treninga!).