Mladostaši 'dvokorakom' u polufinale

Objavljeno: Četvrtak, 04 Travanj 2013 13:05 Autor:
S novih 3-0 (25-22, 25-21, 27-25) protiv Centrometala na gostovanju u Nedelišću, odbojkaši Mladosti «dvokorakom» su izborili polufinale doigravanje PH.

S novih 3-0 (25-22, 25-21, 27-25) protiv Centrometala na gostovanju u Nedelišću, odbojkaši Mladosti «dvokorakom» su izborili polufinale doigravanje PH. Domaćin se u svojoj teško osvojivoj utvrdi – sportskoj dvorani Aton – još jednom pokazao kao tvrd orah, ali su igrači Željka Nojića otpočetka do kraja utakmice funkcionirali kao dobro podmazan stroj (što bi tek bilo da su «podmazaniji» i u financijskom smislu!?). 

Črečanska momčad donijela je iz prvog (zagrebačkog) dvoboja pojačanu dozu motivacije, a optimizam joj nije splasnuo ni nakon izgubljenog prvog seta, uz propuštenih 22-20. Na njihovu nesreću, Zagrepčani su se disciplinirano pridržavali taktike, maksimalno su koncentrirano odigrali završnice dvaju setova i - malo toga su poklanjali. Jedina velika zamjerka mogla im je biti neiskorištenost dviju set-meč lopti, ali kada se po njih sve dobro završi, i taj podatak pada u «vodu». Zapravo, triler-završnica trećeg seta također je bila posljedica nesalomljivog borbenog duha domaćih igrača. Nisu posustajali, do posljednjeg su poena vjerovali u preokret, tek malo su pokvarili dojam nepotrebnim «nasrtajima» na suce Radanovića i Muhu u zadnjim «trzajima» utakmice...

- Znali smo da idemo na vruće gostovanje, uvijek je tako u Nedelišću. Moji su se igrači iskazali kao momčad i zato su puno lakše od očekivanja izborili ovu pobjedu. Uistinu nikoga ne bih izdvojio nego bih pohvalio cjelokupnu momčad jer svi koji su zaigrali bili su na željenoj razini. U ovoj, financijski nezavidnoj situaciji, treba iznaći snagu i motivaciju. Bio sam igrač, znam kako im je, zaslužuju sve pohvale za angažiranost i korektan pristup prema obvezama – izrekao je trener Željko Nojić u komentaru druge četvrtfinalne utakmice i problem koji ga evidentno jako tišti.

Mladostašima «kapa dolje», dojam je da su stabilizirali formu baš kada je najpotrebnije, s novim elanom će u polufinalno razigravanje, vjerojatno s Osječanima.

CENTROMETAL: Kovač, Puđa, Palinkaš, Gotal, Makarov, Kurteš, Križanović, T. Posavec, M. Posavec, Vuk (L), Kocijan, Vincek.       
Trener: Jadranko Kirić

MLADOST: P. Čičković, Orešković, D. Nojić, Mudrovčić, Marelić, Sedlaček, Mrakužić (L), Shimada, M. Čičković, Peterlin, Zimakijević (L), Venier.     
Trener: Željko Nojić

Autor: V. K.