Mladostaši sa 1-0 u Nedelišće, Mladostašice u Pulu po 1-1

Objavljeno: Srijeda, 28 Ožujak 2012 21:47 Autor:

Burno je bilo u Domu odbojke na početku doigravanja PH! Seniori Mladosti stekli su početnu prednost u prvom četvrtfinalnom srazu s Centrometalom, ali se sastav iz Nedelišća pokazao prilično «tvrdim orahom». Završilo je sa 3-0 za domaće (25-22, 25-23, 25-20). Seniorke su, pak, unatoč fantastičnom povratku u utakmicu nakon 0-2, ostavljenom srcu na parketu i ukupno većem broju osvojenih poena (112-110), ipak, poražene od pulske OTP banke 2-3 (23-25, 24-26, 25-20, 25-22, 15-17).

- Jeste li vidjeli rapsodiju? – pitanjem je Ivan Tropan izveo zaključak o igri Mladosti.

Istina, bilo je to dobro izdanje Mladostaša, na trenutke čak i rapsodija, međutim, za to su zaslužni i gosti – ne dopuštajući im pristup opuštajući, po načelu: «bolji smo, lako ćemo»... Osvajanju seta gosti su bili najbliže u drugoj «dionici» utakmice, pri vodstvu 22-21, ali nisu izdržali žestoki završni «fajt». Vodili su i u trećem setu, sve do 15-15. Tada ih je iznova snašla gore spomenuta «rapsodija»... Teško je ne istaknuti razorne servise Darka Nojića, nebeske skokove (i zakucavanja) Colića i Tropana, borbenost Svena Šarčevića, minijature Perice Čičkovića, bljeskove Mudrovčića i Peterlina..., ali u ključnim je trenucima od kapitalne važnosti bila mirnoća i bogato iskustvo Borisa Osmokrovića. Što reći - dirigent, asistent, kapetan...

Za drugu utakmicu, koja se u četvrtak (u 18.45) igra u Nedelišću, srednji bloker Mladosti Perica Čičković nema dvojbi:

- Ovo nam je bila prva službena utakmica nakon duge pauze i osjetio se grč u igri. Puni smo snage i vjerujem da ćemo završiti četvrtfinalnu seriju već u četvrtak. Bez obzira na veliku borbenost, činjenica je da su oni igrali dobro onoliko koliko smo im mi dopustili...

Odbojkašicama Mladosti nije bilo suđeno upisati desetu pobjedu zaredom. Nakon (nove) dramatične utakmice u pet setova (2-3), u Pulu će na «popravni ispit».

Već na početku dvoboja bubnjarski je dvojac iz grada s puno starijom Arenom od zagrebačke, uz probijanje bubnjića svima oko sebe, odaslao i neke zlokobne note igračicama Ede Kleina. Puljanke su odlično otvorile utakmicu, jednako kao i Mladostašica Ana Maria Bazina (početna tri poena domaćih)... No, (pre)mlada Bazina nije dugo izdržala taj žestoki ritam, dok iskusne Puljanke, poglavito sveprisutna Martina Račić, nisu posustale čak ni nakon «prokockanog» kapitalnog vodstva od 2-0 i 17-13 u trećem setu.

Mladostašice su preokrenule 13-17 u 20-17, osvojile dva seta zaredom, izborile peti i tzv. psihološku prednost, ali su sve «prosule» do kraja «maratona» u Domu odbojke. Čak 44 pogreške Kleinova sastava (22 na servisu) najbolje dočaravaju koliko su sinoć bile «darežljiv» domaćin.

I dok je Danicu Uljević poraz pogodio do suza, a kapetanica Jelić (i nakon 6 aseva!) zračila tugom zbog činjenice da su se, slikovito rečeno – «do izvora vratile, a vodu ipak nisu zahvatile», Iva Jurišić je ponudila optimizam za utakmicu – u Puli (petak, 20.00):

- Ma, pobijedit ćemo ih u drugoj utakmici, nedavno smo pokazale da to možemo...

Tehničarka Mladosti Antea Tadić zasigurno se uvijek veseli odlasku u rodnu Pulu, a hoće li se u petak veseliti i na odlasku iz nje?

- Ne pita se možemo li - moramo ih dobiti u Puli! Sigurna sam da će nas ovaj poraz motivirati za pulsku utakmicu.

Jelena Šunjić je pošteđena pitanja o utakmici iz jednostavnog razloga – «kraljica» služi da joj se čovjek pokloni, a ne da joj se postavljaju pitanja. Brojke govore više od riječi...

Mladost: Šunjić 28, Jelić i Jurišić po 14, Uljević 12, Bazina 9, Tadić 5, Mlinar 4, na liberu je igrala Malević.

OTP banka Pula: Račić 25, Dogan 18, Terlević 9, Slavulj 7, Komel 4, Jahn 3, na liberu je igrala Ikanović.