Mladostaši slavili u Rijeci, u finalu opet s Kaštelanima

Objavljeno: Subota, 21 Travanj 2012 00:54 Autor:

Obećano – ispunjeno! Odbojkaši Mladosti najavili su da će u drugoj polufinalnoj utakmici u Rijeci dati sve od sebe kako bi osigurali vizu za finale doigravanja i slobodan nadolazeći vikend, a pobjedu su ostvarili na gotovo identičan način kao u Zagrebu.

Za novih 3-0 (25-19, 25-21, 25-18) Mladostaši su ponovili maksimalno ozbiljan pristup, u velikoj mjeri i furioznu igru iz Doma odbojke.

U riječkoj dvorani Mladosti igrala je Mladost, iznova nadmoćno i uvjerljivo. Nešto manje igrala je i Rijeka, tako da je (samo) drugi set «mirisao» na moguće slavlje domaćina. Opterećeni imperativom, Riječani su u prvom setu previše griješili, da bi u drugom bitno konsolidirali redove i «probudili» nadu u čudo (blizu im je i Gospa Trsatska!) kod omjera 13-10.

No, tada im se, poput Chucka Norrisa (znate već da se on ukazuje Gospi, a ne Gospa njemu!), «uprizorio» Ante Colić, koji je sjajnom serijom servisa vratio «vodu na mlin» Mladosti. Ono što je uslijedilo u trećem setu – također se svodi na već viđeno («deja vu») u Zagrebu. Trener Željko Nojić krenuo je s rotacijama pa su u postavi završili svi pričuvni igrači zagrebačkog sastava – od tehničara Medana do libera Mrakužića. Za potvrdu pobjede...

- Bilo bi nepravedno nekoga izdvajati. Svi igrači su odigrali odličnu utakmicu i dobit će zasluženi slobodan vikend – najavio je trener Nojić.

Budući da je i kaštelanska Mladost «dvokorakom» protiv Siska izborila finale doigravanja, trener zagrebačke Mladosti se osvrnuo i na posljednju prepreku u obrani trona:

- Potpuno rasterećeni ćemo u obranu naslova prvaka. Cilj nam je bio ući u finale i ostvaren je na vrlo uvjerljiv način. Priznat ćemo da je netko bolji od nas, ali tek kad nas pobijedi - zaključio je talentirani strateg iz Doma odbojke.

Završnica domaće muške odbojkaške lige ponovno se može svesti na parafrazirani nogometni poučak engleskog ex-reprezentativca Garyja Winstona Linekera («...nogomet je igra u kojoj uvijek pobjeđuju Nijemci»). U našem prvenstvu muška odbojka je postala igra u kojoj uvijek pobjeđuje – Mladost!

Koja Mladost!? Saznat ćemo u ritmu srijeda-subota, na tri pobjede od 25. travnja...