Mladostaši uzvratili Osječanima istom mjerom (3-1)

Objavljeno: Utorak, 12 Ožujak 2013 10:01 Autor:
Momčad Mladosti je u 4. kolu „predigre za doigravanje“ uzvratila jednakom mjerom najboljim reprezentima slavonske muške odbojke za nedavni poraz u Osijeku (1-3).

Momčad Mladosti je u 4. kolu „predigre za doigravanje“ uzvratila jednakom mjerom najboljim reprezentima slavonske muške odbojke za nedavni poraz u Osijeku (1-3). Drugim riječima, odbojkaši Željka Nojića svladali su poslovično borbenu i kvalitetno vođenu Mursu-Osijek sa 3-1 (19-25, 25-18, 25-15, 26-24) , a sve se zbilo po gotovo identičnoj recepturi domaćinskog slavlja iz Gradskog vrta.

Iako bez Darka Nojića i Sandra Veniera, a nakon prvoga seta i bez oporavljenika, Japanca (Mome) Shimade, mlađahna postava Mladosti, s iskusnim Zimakijevićem (koji je poput vina!), uspjela se vratiti iz početnog minusa. Na poziciji dizača utakmicu je na visokoj razini „iznio“ Marko Marelić, ali i sve viđeno od njegovih suigrača zaslužuje komplimente.

- Znajući da su lišeni pomoći nekoliko iskusnijih suigrača, moji mladi igrači preuzeli su odgovornost i uspješno odradili utakmicu protiv ponovno solidnih Osječana. Ako kažem da je jedan od najneiskusnijih, Ivan Orešković, bio jedan od naših najboljih igrača, to puno govori – zadovoljan je bio trener Nojić.

Inače, mladi je Orešković uistinu imao dojmljivu večer, a pamtit će je i po blok-poenima kojima je donio Mladosti set za izjednačenje na 1-1 te pobjednički, četvrti set. Osječani su imali priliku odvesti derbi u peti set, ali su Celan, Puljić i suigrači ispustili vodstvo 22-20, a potom su na 24-24 „izbliza“ upoznali gore spomenutog Oreškovića.  

Dva kola prije završetka drugog dijela PH, Mladost je dodatno pojačala izglede za poziciju br. 2 u doigravanju, a za najveći domaći derbi – gostovanje kod imenjaka iz Kaštel Lukšića ovoga vikenda, u pogon se punim kapacitetom vraća i kapetan Darko Nojić.

MLADOST: P. Čičković, Marino Marelić, Mudrovčić, Marko Marelić, Sedlaček, Mrakužić (L), Orešković, Shimada, M. Čičković, Peterlin, Zimakijević (L), Bingula.

Trener: Željko Nojić

MURSA-OSIJEK: Celan, Vojak, Suk, Vranješ, Oršolić, Šućur, Ščerbakov, Dudaš, Dominković (L), Prlić, Puljić, Trusić.

Trener: Leo Barić

Autor: V. K.