Mladostaši žele ekspresno preko Rijeke – u finale

Objavljeno: Nedjelja, 15 Travanj 2012 10:24 Autor:

Domaće odbojkaško prvenstvo stiglo je do polufinala doigravanja, a pred seniorima Mladosti je Rijeka (prva utakmica u Domu odbojke, u utorak, 17. travnja, u 17 sati).

Kako je «premostiti»? Dojam je da znaju način, što znači - da imaju «i recept i začin»...

Srednji bloker Mladosti Perica Čičković jednom prilikom je izjavio (preko ograde):

- Kada je u pitanje doigravanje, mi se vidimo u finalu s Kaštelanima. Svaka čast svima, ali jednostavno ne vidim tko nas može zaustaviti do finala...

Čičković nije spominjao klupska imena, ali pritom je zasigurno mislio i na Rijeku. Mudro je ostavio mogućnost da odbojkaši iz naše najveće luke, nakon iznenađenja u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, dovrše «posao» s favoriziranim Rovinjanima. I što onda reći «hrabrom» i pronicljivom Perici, nego: Vidimo se u finalu s Kaštelanima!

No, trener Željko Nojić «spušta loptu» i definitivno pokazuje (da nije bio dizač u igračkoj karijeri!) kako opreza u sportu nikada (nije)dosta:

- Lijepo je zračiti samopouzdanjem, ali moramo ići korak po korak. Riječani nisu momčad za podcjenjivanje, to su dokazali i u četvrtfinalu protiv Rovinja. Dakle, prolazak u finale svakako nam je cilj u dvobojima s Rijekom, štoviše, pokušat ćemo ga dohvatiti i kroz dvije utakmice. Ipak, dok se igra polufinale, ne treba žuriti s najavama finala...

Iako na treninzima bez petorice igrača (nedostaju bolesni Colić i Marelić, te zbog igranja u reprezentaciji odsutni juniori Peterlin, Mrakužić i Šmitlehner), trenera Mladosti veseli sjajno ozračje u momčadi:

- Radimo dobro, motivacija je na visini, nemam nikakvih strahova uoči Rijeke...

Iz ove rečenice dalo se zaključiti: a) kako trener Mladosti drži sve konce u svojim rukama, b) duboko vjeruje da ga njegovi igrači neće iznevjeriti, c) općenito se ne plaši vode, bile to rijeke, jezera ili mora... (Samo za školarce i studente iz HAOK Mladost: svi su odgovori točni, zaokruživanje nije potrebno!).

Nojić je napomenuo da Antu Colića očekuje na treningu u ponedjeljak, što znači -raspoloživog i raspoloženog i za utakmicu u utorak. U povratku odbojkaškom doigravanju sjajnom će srednjem blokeru Mladosti svakako pomoći i djevojka Kristina. Na pitanje, čime ga hrani da je tako dobar na mreži, donedavna je (aktivna) odbojkašica spremno odgovorila: «Dobije sve što zaželi...». Teško je onda i dokučiti kakav tek tretman ima Colić kada je bolestan!?

Željku Nojiću nedostaju petorica igrača, ali bez Ante se teško može u nove pobjede.

Žele li u finale doigravanja PH, odbojkaši Mladosti morat će u praksi primijeniti poruku hrvatskog pjesnika Maka Dizdara, koji je svoju najpoznatiju pjesmu završio stihovima:

... valja nama preko rijeke!

Utorak, Dom odbojke, u 17 sati. Cijenjeni (potencijalni) gledatelji, nemojte izostati jer neće izostati ni odbojkaški spektakl!

HAOK Mladost