Mladostašicama 17. trijumf u nizu, protiv Rovinjanki

Objavljeno: Utorak, 04 Ožujak 2014 13:22 Autor:
Mladostašicama 17. trijumf u nizu, protiv Rovinjanki Foto: HAOK Mladost

Dvostruko zagrebačko-rovinjsko odbojkaško sučeljavanje prošlog vikenda upotpunile su seniorke u Domu odbojke. Mladostašice su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja PH svladale Rovinj (CPF Rovigno) sa 3-0 (25-10, 25-16, 25-15).

Prilično lagano izborena 17. pobjeda zaredom u aktualnom prvenstvu najavljena je uvjerljivom igrom u prvom setu. Udarna postava Mladosti (Žmire, Minami, Račić, Mlinar, Uljević, Sušić i libero Nakamura) otvorila je utakmicu sa 4-0, tek na trenutak dopustila gošćama priključak na 9-8, i potom furiozno završila set. Bilo je tu odličnih napadačkih akcija, blokova, servisa... Gošće su najavile 'drugu priču' u drugom setu, povele su sa 2-0 i ostale samo na najavi. Jer kreativni duh domaćih igračica, poglavito japanske dizačice Minami u kooperaciji s Račić, Mlinar, Žmire, Uljević i Sušić, doveo je do preokreta (7-2) što je i usmjerilo drugi set u korist domaćeg sastava. Nastavak superiornosti nagnao je trenera Edu Kleina da odmori kapetanicu Račić. U igru je ušla Nikolina Božičević.
Istinski 'egal' s elementima napetosti krasio je u ovoj utakmici samo početak trećeg seta. Gošće su do 9-9 imale i poneko vodstvo, a onda ih je snašla sudbina iz prva dva seta. Mladost je 'nanizala' 15-9, a tada je trener Klein počeo sa završnom akcijom pod nazivom «odmorko». Mlinar, Račić, Minami i Sušić završile su na klupi (uz pljesak bučnih Banzai navijača), a utakmicu su na njihovim pozicijama dovršile Jularić, Vugec, Ćaćić i Deak. Uz njih, željne dokazivanja, utakmicu je u još jednom vrlo dobrom izdanju do kraja odigrala i Ivana Žmire.

- Očekivao sam 3-0, i želio da ih dobijemo baš sa 3-0 da se ne nadaju previše u uzvratu. Znali smo im slabosti, pripremili smo se za njih i možemo biti zadovoljni uvjerljivošću u prvoj utakmici. Imamo još taktičkih varijanti za uzvrat, cilj nam je proći među četiri ekipe na što lakši način, a to znači kroz dvije utakmice - rekao je trener Mladosti Edo Klein.

Nakon utakmice opet je bilo i kolača iz domaće radinosti, valjda su bili ukusni!? Bilo je i druženja s navijačima u trofejnoj dvorani Mladosti. Članovi navijačke skupine Banzai Mladost zahvaljuju gospodinu Marku Žmiri na sponzorskom pokriću druženja.

MLADOST: Žmire, Nakamura (L), Minami, Račić, Uljević, Božičević, Deak, Vugec, Jularić, Sušić. TRENER: Edo Klein

ROVINJ: Cvitić, Božić, Šimunović, Jurić, Terlević, Slavulj, Vitasović, Žarković, Crismanich, Ćorić, Janko (L). TRENER Samuel Benussi

Srijeda (5. ožujka 2014. godine u 19 sati) donosi uzvratnu utakmicu četvrtfinala doigravanja. Mladost želi 'dvokorakom' među četiri najbolje domaće ekipe, a sudeći prema viđenom u zagrebačkoj utakmici - to i ne bi trebao biti problem. Kako kaže trener Klein, u iscrpljujućem ritmu srijeda-subota igračicama je prijeko potreban odmor pa jedan vikend lišen natjecateljskog naboja dobro bi im došao. 'Odmor', dakle, tek trebaju izboriti u Rovinju...

Autor: V.K.