Mladostašicama pobjeda (3-1) u Vukovaru

Objavljeno: Ponedjeljak, 11 Veljača 2013 09:30 Autor:
Utakmicu 12. kola PH, zaostalu iz 12. mjeseca 2012. godine, 12 je Mladostašica, predvođenih trenerom Edom Kleinom, pobjednički odradilo u Vukovaru.

Utakmicu 12. kola PH, zaostalu iz 12. mjeseca 2012. godine, 12 je Mladostašica, predvođenih trenerom Edom Kleinom, pobjednički odradilo u Vukovaru. Završilo je sa 3-1 (20-25, 25-22, 25-17, 25-16) za gošće, a već na 12. kilometru autoceste u pravcu Zagreba, trener Klein je referirao dojmove:

- Prvi set smo loše odigrali. Više je bilo do nas i naših pogrešaka, nego do neke kvalitetne igre domaćina. Devet pogrešaka u igri, dekoncentracija na prijamu servisa sa čak četiri as-poena, imale su za posljedicu i probleme u napadu, samo 11 poena iz 29 pokušaja...

Naravno, trener Mladosti nije imao «čarobni štapić». Preokret je krenuo nakon kadrovskih promjena u ekipi.

- Napravio sam uhodanu izmjenu, umjesto Ivane Žmire u igru je ušla Elena Kirša. I pogodio sam s njom, jer ona je bila vrlo raspoložena, dobro je servirala, solidno primala servis i ostala je u postavi do kraja utakmice. U drugom setu smo uspostavili kontrolu igre, Vukovarke su nas tek potkraj stigle, ali su moje igračice tada dobro odreagirale i izjednačile na 1-1. Treći i četvrti set bili su vrlo slični. Napad se stabilizirao, blok je proigrao, servis se ustalio, ostvarili smo čak 15 servis-poena na utakmici... To je tajna velike razlike poena u posljednja dva seta – zaključio je Klein. 

Najučinkovitija Mladostašica bila je Danica Uljević sa 15 poena, Franka Vugec je u vrlo dobrom izdanju ostvarila 14 (čak 6 aseva), standardno «ubojita» Lucija Mlinar 13, na svojoj razini bila je i Iva Jurišić sa 11, a «igračica preokreta» Elena Kirša iznenadila je sa 10 poena. Japanka Minami pridodala je 4, Ivana Žmire 1 (ali vrijedan), Nikolina Božičević je «pridodala cijelu sebe» u obrambenim akcijama. Zanimljivo je da nijedna igračica nije osvojila 12 poena, a stigle su se oznojiti još i Antonela Jularić i Ivona Ćaćić.

U drugi dio razigravanja za PH Mladostašice kreću 16. veljače i to bitno pojačane... Do tada, sretno im Valentinovo!

Autor: V. K.