Mladostašicama prvenstvo!

Objavljeno: Četvrtak, 28 Travanj 2016 08:50 Autor:
Četvrta u nizu finalnih utakmica za naslov najboljih u prvenstvu 1. A odbojkaške lige mogla je odlučiti o prvakinjama. I je. Mladostašice su apsolutno dominirale na gostovanju u Poreču i zasluženo kući vratile titulu koju su upravo prošle godine izgubile od ovogodišnjih rivalki u finalu.

Nakon prošlotjednog slavlja na domaćem terenu, koje ih je dovelo na korak od naslova, Mladostašice su na krilima odlične igre otišle po treću finalnu pobjedu u Poreč. I već na samom početku utakmice pokazale su zašto su tako izvrsne. Odlični napadi Lucije Mlinar i serija servisa kapetanice Ive Jurišić vodile su Mladost dominantno kroz prvi set u kojem su slavile s velikom razlikom, 17:25. Dominacija se nastavila i u drugom setu kad su gošće iz Zagreba slavile s deset poena razlike, 15:25. Ujednačena igra obilježila je napeti treći set, kojeg su na kraju Mladostašice dobile na razliku (24:26), dok su Porečanke čitavo vrijeme, uz svesrdnu podršku publike, pokušale izboriti nastavak igre na pet setova. No, to im nije uspjelo. Mirne kada je to trebalo, uz odličnu igru od primanja, pa do dizanja i kroz nevjerojatno zanimljive smečeve, Mladostašice su pokazale da je naslov najboljih u prvenstvu zasluženo vraćen u Zagreb.

Gotovo bi se moglo reći da je šteta što je prvenstvo gotovo i odlične se utakmice neko vrijeme neće gledati ni igrati u regularnom djelu, ali ako će ekipe nastaviti ovim tempom i odličnu igru pokazati i iduće sezone, već se možemo veseliti prvenstvu 2016./2017.

Autor: N. R.