Mladostašice do lake pobjede nad Marinom Kaštelom

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Veljača 2013 09:28 Autor:
Poraz klupskih kolega u derbiju s Mladosti Marinom Kaštelom bio je inspirativan odbojkašicama zagrebačke Mladosti

Poraz klupskih kolega u derbiju s Mladosti Marinom Kaštelom bio je inspirativan odbojkašicama zagrebačke Mladosti da u utakmici 8. kola drugog dijela prvenstva (2. skupina) samo dva sata kasnije na isti način uzvrate Kaštelankama. Dojam je da su igračice Ede Kleina puno lakše nego što se očekivalo ostvarile pobjedu od 3-0 (25-16, 25-11, 25-12), ali tome su bitno pridonijele i gošće «blijedim izdanjem» u Domu odbojke. 

U redovima Mladosti službeni domaći debi ubilježile su Martina Račić (14) i Marija Prša (8 poena), a prvospomenuta Puljanka bila je ujedno i prvo ime utakmice. Imponirala je sigurnošću na servisu, u bloku, i inteligentnim rješenjima u napadačkim akcijama. Potezi «osmice» u mladostaškom dresu budile su na trenutke asocijacije na neponovljivu Barbaru...

- S Martinom u ekipi dobile smo potrebno samopouzdanje i vjerujem da ćemo se još bolje uigrati. Naravno, i Marija se super uklopila – izjavila je nakon utakmice kapetanica Mladosti Iva Jurišić.

Zanimljivo je da su utakmicu, potpuno lišenu rezultatske neizvjesnosti, Kaštelanke završile bez blok-poena, dok ih je Mladost ostvarila 13.

Najučinkovitiju domaću igračicu, Račić, solidno su pratile Mlinar sa 12, Jurišić sa 10, Uljević sa 8 i Minami sa tri poena, dok je kod gošći Jurić ostvarila 8, Šiško 6 poena...

Ovom pobjedom mladostašice su «preskočile» Kaštelanke na vrhu ljestvice druge skupine koja se bori za pozicije u doigravanju.

Autor: V. K.