Mladostašice dominirale u Vukovaru, Mladostaši opet ostali bez bodova kod Centrometala

Objavljeno: Nedjelja, 21 Veljača 2016 00:13 Autor:

Novo kolo drugog dijela lige donijelo je neke novitete za Mladostaške ekipe. Seniorke su samo bod zaostatka za vodećim Kaštelankama, dok su Mladostaši opet izgubili u Črečanima i vodeće mjesto na ljestvici prepustili Kaštelanima.

Mladostaši su jučer u Črečane išli po bodove, no baš kao i posljednjeg puta kad su tamo bili, bez njih su ostali. Četiri seta i velika podrška za domaćina s tribina doveli su Mladostaše do prvog poraza u drugom djelu prvenstva. Utakmicu su odlično otvorili domaćini, Zagrebaši su priliku za preokret dobili tek nakon osvajanja trećeg seta, no slab servis i nekompaktni blok doveli su Mladostaše do još jednog poraza u Črečanima. No, da domaći ipak nisu tako glatko slavili pokazuju prvi i zadnji set dobiveni s minimalnom potrebnom razlikom (25:23, 25:16, 19:25, 25:23). Mladostaše sada iduće kolo čeka teška bitka jer idu na gostovanje kod svog najvećeg protivnika i trenutno vodeće ekipe prvenstva, Mladosti iz Kaštela.

Uz Mladostaše, i njihove klupske kolegice idu na jug, na važan ogled protiv Kaštelanki. Naime, nakon pobjede od 3:0 protiv Vukovarki, Zagrebašice idu u Kaštele po potrebne bodove za preuzimanje vodstva. No, prije odlaska na jug, Mladostašice mogu biti zadovoljne pobjedom u Vukovaru. Domaća je ekipa pružala kvalitetan otpor, što pokazuje i rezultat (23:25, 21:25, 21:25). Ipak, Mladostašice su bezupitno dominirale i osvetile se Vukovarkama za poraz još u prvoj fazi prvenstva. Ovog vikenda vjetar u leđa dale su im Porečanke koje su na domaćem terenu svladale Kaštelanke, pa su sada Mladostašice na korak od vodstva, koje mogu potvrditi već ove srijede.

Novo se kolo u petoj skupini 1. A odbojkaške lige kod seniorki igra u srijedu, dok još nije poznat termin kada Mladostaši putuju u Kaštela. Utakmice su to, za obje Mladostaške ekipe, koje mogu odgovoriti na pitanje kome pripada prvo mjesto na tablici.