Mladostašice i Mladostaši nastavljaju pobjednički niz

Objavljeno: Nedjelja, 14 Veljača 2016 20:14 Autor:

Ekipe su se grupirale, 1. A odbojkaška liga se podijelila u nekoliko skupina, a jučer su se igrala prva kola u skupinama. Mladostašice su uz nešto više muke svladale odbojkašice iz Poreča, dok su Mladostaši, barem prema ukupnom rezultatu, relativno jednostavno svladali Siščane. Zagrebački odbojkaši i odbojkašice tako su upisali prve bodove u drugom dijelu prvenstva.

Za promjeni, termini su se malo zamijenili, pa su Mladostašice na teren jučer išle prve. Porečanke su došle, a kada je utakmica krenula, pokazalo se očitim da su spremne osvojiti bodove na gostovanju u Zagrebu. Prvi je set, uz napeti rezultat 25:22 otišao na stranu domaćica, a onda su Porečanke u naredna dva seta pokazale dominaciju (18:25, 23:25). Mladostašice su u četvrtom setu uvidjele da im bodovi klize, svoju su igru podigle na višu razinu i u četvrtom, a pogotovo petom setu, gostujućoj ekipi pokazale kako na domaćem terenu već dugo ne znaju za poraz (25:22, 25:7). Mladostašice su upisale dva boda, što je odlična vijest, jer prethodnu su utakmicu u prvenstvu s Porečom završile bez ijednog boda. Mladostašice su trenutno druge na ljestvici, i dalje kaskaju 4 boda za Kaštelnkama, no pomogle su im u ovom kolu Vukovarke koje su na gostovanju na jugu, kod vodeće ekipe, slavile 1:3.

Nakon njih, na teren su izašli Mladostaši, kojima su u prvom kolu drugog djela lige u goste došli Sščani. Mladostaši s njima imaju uglavnom pobjedničku prošlost u prvenstvu, no teška utakmica u polufinalu kupa u kojoj su Mladostaši jedva izvukli pobjedu, još uvijek se nekako pojavi u mislima kad u goste dolazi Sisak. Da je bilo teško u utakmici, svjedoče rezultati po setovima (25:18, 25:22, 25:19). Ipak, glatka pobjeda od 3:0 Mladostašima je ipak pokazala da su za nijansu bolji od gostiju iz Siska. Napet je to bio susret, no u pravim trenucima, domaći su odbojkaši pokazali nešto veću spremnost i staloženost. Rasplet prvog kola bit će poznat u utorak kad snage odmjere Kaštelani i Centrometal. Za sada su zagrebački Mladostaši vodeći sa 16-est bodova.

U idućem kolu, idućeg vikenda, Mladostašice idu u Vukovar gdje su u posljednjem susretu slavile, no uz ipak malo napetiji rezultat, jer su i Vukovarčanke kvalitetne protivnice. Mladostaši putuju u Črečane gdje ih čeka superteški susret s domaćinom koji je u posljednjem njihovom susretu na tom terenu u prvom djelu prvenstva nadmoćno slavio. Kako će biti, a vjerujući u odličnu spremu i kondiciju mladostašikh ekipa, vidjet će se idućeg vikenda.