Mladostašice iz Osijeka s devetom pobjedom u nizu (3-1)

Objavljeno: Nedjelja, 25 Ožujak 2012 23:03 Autor:

U posljednjem (26.) kolu PH uoči doigravanja osječki Gradski vrt bio je poprište nove pobjede odbojkašica Mladosti. Za puni bodovni plijen Zagrepčankama su trebala četiri seta, 3-1 (25-10, 25-22, 24-26, 25-19), a kvaliteta njihove prezentacije kretala se između dviju krajnosti – od igre sa striktnim ispunjavanjem trenerovih želja i zamisli u prvom, do «igre» s trenerovim živčanim strunama u trećem i četvrtom setu. Srećom, trener Klein nije od «dirigenata» s napetim živčanim strunama, a uz to, odlično poznaje granicu između odbojkaških ambicija i objektivnih mogućnosti svojih igračica.

- Ne mogu reći da smo pobjedu izborili u dobroj utakmici. Naprotiv, samo u prvome setu sve je štimalo, dok se u ostatku utakmice u našoj igri osjetio grč, nagomilani umor, pomalo čak i imperativ pobjede jer nam je Pula za petama... Spustili smo se na razinu igre domaće ekipe, nepotrebno griješili i potom se mučili da vratimo sve na svoje mjesto. Za pretposljednje mjesto na ljestvici, Osječanke su odigrale i više nego solidnu utakmicu – raportirao je trener Mladosti.

Mogu Osječanke nekome biti beskrajno drage (može čovjek biti i oženjen Osječankom!), ali od istine se ne može pobjeći – ove sezone nisu ekipa za preokrete i «kvarenje računa velikima». I subotnji jedini osvojeni set više su im «darivale» gošće iz Zagreba, nego što su ga zaradile odbojkaškom superiornošću.

Bez obzira na sve, bodovi iz «slavonske metropole» zasluženo su stigli u metropolu svih Hrvata, makar se i ovaj trijumf svodi na već znamenitu «parafrazu» kapetanice Mladosti Nikoline Jelić («veliki pobjeđuju i kada ne briljiraju u igri»).

Sjajni pobjednički niz Mladostašica dosegnuo je brojku devet i ozbiljno prijeti dječici koja ga uredno broje – da im «ponestane prstića». Budući da već u utorak kreće doigravanje PH, s prvom pobjedom Kleinovih odbojkašica u četvrtfinalnom srazu s Puljankama, eto, problema za spomenuti dio mladostaške populacije. Eh, kada bi to bio problem i Ede Kleina...!

U osječkom trijumfu Mladosti prvo ime je bila Danica Uljević. Taj epitet priskrbili su joj iskustvo u bloku, rutiniranost na servisu, dobra «koordinacija misli» s tehničarkom Tadić i, dakako - «ubojitost» na mreži. Vjerno su je slijedile Šunjić sa 19 i Jelić sa 18 poena, te s nešto skromnijom količinom - Bazina (7) i Jurišić (6). Da se broje asistencije, Antea Tadić bila bi uz bok Uljević, a uz svoj izvorni posao - ostvarila je i dva poena. Na liberu je igrala standardno pouzdana - Martina Malević.