Mladostašice izborile prednost u finalnoj seriji

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 00:09 Autor:
Treća finalna utakmica je iza Poreča i Mladosti i iako se još uvijek sve stigne preokrenuti, Mladostašice su pobjedom u Domu odbojke na Savi utvrdile svoj status favoritkinja.

Za početak, bolje je nego prošle godine. Poreč je prošlo finale slavio glatko, 3:0, a nakon tri finalne utakmice ove sezone, Mladostašice su u prednosti, iako ih očekuje još jedno gostovanje u Istri. No, na domaćem su terenu pokazale da su itekako spremne vratiti titulu najboljih u prvenstvu u Dom odbojke. Počelo je glatko za domaće odbojkašice, bez većih problema upisale su slavlje u prvom setu (25:19), a onda su se gošće probudile. Počele su se odupirati domaćoj igri i na kraju, napeto izjednačile u drugom setu (21:25). No, da je Mladostašicama ipak nešto više stalo do pobjede dokazali su treći i četvrti set. Pred domaćom publikom, iako ne rezultatski dominantno, pokazale su da boljom igrom naprosto zaslužuju vodstvo u pobjedničkom nizu (25:21, 25:20).

No, da sve ne bude lako, iduća ih utakmica očekuje u gostima, logično. U finalnom su nizu u Poreču već gubile, ali samo mali ih koračić djeli od osvjanja titule, koju su upravo prošle godine izgubile od svojih ovogodišnjih proivnica.