Mladostašice lako do bodova protiv Kaštele DC

Objavljeno: Utorak, 02 Prosinac 2014 22:50 Autor:
Lako i uvjerljivo! U 8. kolu kvalitativno prve skupine 1. A lige odbojkašica Mladost je lakše od očekivanja svladala ekipu Kaštele Dalmacijacementa sa 3-0 (25-10, 25-17, 25-16).

Furiozno su mladostašice krenule u utakmicu. Gošće se još nisu ni naviknule na svjetla Doma odbojke (još manje na novi razglas u režiji Tina Mrakužića), a već je bilo 8-1. Jularić, Čulo i Sušić bile su nemilosrdne. Od 14-7 do 21-8 odlično je servirala Ivona Ćaćić, a prednost domaćih dosegnula je neuhvatljive razmjere.

Za početnih 4-0 u drugom setu ponovno velike zasluge imaju servisi dizačice Mladosti. Prijam gostujuće ekipe bio je izrazito nefunkcionalan, zato ne iznenađuje podatak o čestim asevima, odnosno servis-poenima mladostašica. Do 10-2 u drugom setu briljirala je u bloku, ali i na servisu Tamara Sušić, a kroz set glavna je napadačka uzdanica bila Franka Vugec. Enigma za suparnice... Na 22-10 Edo Klein je mogao poslati na teren pričuvnu postavu, ali nije to učinio. Nije ni imao razloga, sve je išlo kao podmazano - napad vrlo učinkovit, blok (ponajviše Sušić i Jurišić) fenomenalan, obrana, predvođena Nikolinom Božičević - teško pogrješiva...

U trećem setu tek malo neizvjesnosti (3-3, 7-5), čemu su pridonijele i domaće igračice ponekom pogreškom. Ipak, mladostašice su se pribrale i nastavile igrati kao u prva dva seta. Pri omjeru 17-9 vidjelo se da gošće nemaju snage, a ni ambicija za kompliciranje utakmice. Kapetanica Mladosti Iva Jurišić do kraja ih je obeshrabrila zakucavanjem dviju "ničijih lopti" (odbijanci na mreži) za 21-11. U samoj završnici utakmice gošćama je proradio blok, Anamarija Bazina osvojila je nekoliko napadačkih poena, dovoljno tek da ublaži razliku poena u trećem setu. Šteta za njezin talent, zaslužuje bolju ekipu! "Točku na i" stavila je najbolja mladostašica ove subote, Franka Vugec, zaključila je utakmicu i svoju sjajnu prezentaciju - asom.

- Je, bilo je i lakše od očekivanoga, jer prema posljednjim rezultatima vidjelo se da su se Kaštelanke malo digle, čak su dobile Marinu, a s Rovinjankama odigrale 3-2, što pokazuje njihov napredak... Odradili smo utakmicu vrlo stabilno, znajući gdje su im najjače napadačke strane - Bazina i Stanović. Dobro smo se branili i blokirali, one su teško dolazile do poena iz napada. U trećem setu smo napravili 10 neforsiranih pogrešaka, a one su svejedno stigle samo do 16. Malo smo kritični prema tom trećem setu zbog spomenutih pogrešaka, ali sve u svemu zadovoljan sam – rekao je Edo Klein.

MLADOST: Ćaćić, Skypala, Perić, Čulo, Jularić, Luketić, Sušić, Božičević (L), Deak, Vugec, Jurišić. TRENER: Edo Klein

KAŠTELA DC: Aljinović, Stanović, Prkačin, Radman, Bazina, Bakota (L), Maretić, Brkan, Roso, Matas. TRENER: Mijo Vuković

U ovome kolu dogodilo se i veliko iznenađenje. Istarski derbi Rovinj - Poreč završio je velikom pobjedom (3-1) Rovinjanki koje su na taj način smanjile razliku između vodećih Porečanki i Mladosti na jedan bod. Bit će to vrhunski derbi u Domu odbojke (13. prosinca). Prije toga, mladostašicama u 9. kolu slijedi gostovanje u Vukovaru (subota, 6. prosinca 2014. u 19 sati).