Mladostašice protiv Vukovarki preokrenule 0-2 u 3-2

Objavljeno: Utorak, 12 Ožujak 2013 10:00 Autor:
U dvosatnom dvoboju (Prva liga, 10. kolo, 2. dio natjecanja, 2. skupina) odbojkašice Mladosti su, nakon velikog preokreta, pobijedile Vukovar sa 3-2

U dvosatnom dvoboju (Prva liga, 10. kolo, 2. dio natjecanja, 2. skupina) odbojkašice Mladosti su, nakon velikog preokreta, pobijedile Vukovar sa 3-2 (22-25, 19-25, 27-25, 25-17, 15-10). Uoči gostovanja u Domu odbojke, trener gostujuće ekipe, Igor Šimunčić, izjavio je kako zna recept za pobjedu i u prva dva seta pokazalo se da ga naš cijenjeni stručnjak uistinu zna. Sve dok su se njegove igračice pridržavale tog recepta, bodovi su Savom odlazili prema Dunavu, no, kako se pokazalo, tjelesna sprema ih je držala na visokoj razini u utakmici samo tri seta. Nakon propuštene meč-lopte u trećem setu (24-25), potpuno su „pale“...

Trener domaće ekipe, Edo Klein, startao je s Petrom Tadić na liberu, a potkraj prvoga seta  pokušao je dobiti na visini bloka te uveo i tehničarku Anteu Tadić. Vukovarke su napravile mini-preokret i sa 19-21 stigle na 23-21, ubrzo i do prvog seta. Neshvatljivo loše izdanje domaćih igračica gošće su kaznile i u drugom setu, odvojivši se sa 19-19 na 25-19.

- Ne znam što je bilo mojim igračicama u prva dva seta. Koliko su samo pogrešaka napravile? Samo u napadu: prvi set - šest pogrešaka, drugi set - osam napadačkih pogrešaka. To je više nego u posljednje četiri utakmice zajedno. A prijem!? Vukovarke su u prvom setu ostvarile čak šest servis-poena... Poslije se sve to popravilo, ali trebalo je dočekati – rekao je u komentaru Edo Klein.

Nakon „iščupanog“ trećeg seta, domaće su igračice „došle k sebi“ ili su probudile mladostaški duh u sebi. Četvrti set je bio veliki uzlet domaćih igračica, na „krilima“ Račić, Jurišić i Mlinar. S druge strane, parirale su im Novalić i Lukinac, ali su i one u završnici ostale bez snage. Tako se baš moralo „odigrati“ da bi uzvrat Zagrepčanki bio potpun. Naime, i Kleinove su igračice nedavno u Vukovaru propustile meč loptu i izgubile sa 3-2.

Mladostašice su i nakon ovog trilera ostale vodeće u drugoj skupini, a slijedi im izravna borba za „jedinicu“ na gostovanju kod Marine Kaštele. Vukovarke, pak, putuju u goste Puljankama.

MLADOST: Žmire, P. Tadić (L), Prša 11, Kirša -, Minami 2, A. Tadić -,  Račić 21, Mlinar 17, Uljević 9, Božičević (L), Vugec -, Jurišić 17.

Trener: Edo Klein

VUKOVAR: Ćirić 4, Čolak 7, Rajković, Draženović 9, Varnju -, Mrđanov 2, Novalić 21, Lukinac 16, Savić (L), Đuričković 9, Marčinko 1, Smiljanić.

Trener: Igor Šimunčić

Autor: V. K.