Mladostašice svladale Osječanke i kompletirale zagrebačko-kaštelanski finale

Objavljeno: Nedjelja, 20 Prosinac 2015 12:11 Autor:

Polufinalni rasplet ženske konkurencije na Final Fouru Kupa u Domu odbojke rezultirao je novom borbom za prvi trofej sezone između zagrebačkog i kaštelanskog sastava.

U prvoj utakmici Marina Kaštela lako je pobijedila Rovinj sa 3-0 (25-14, 25-17, 25-11), dok je u drugom polufinalu Mladost bila bolja od Osijeka 06 sa 3-0 (25-17, 25-10, 26-24).

Ulogu apsolutnog favorita Kleinove odbojkašice u potpunosti su potvrdile u prva dva seta, a status hit-ekipe u prvoligaškoj “karavani” Osječanke su opravdale igrom u trećoj dionici koja je lako mogla i zakomplicirati polufinale.

Nakon rutinski izborenog prvog seta, mladostašice su furiozno otvorile drugi i sjajnom servis-serijom Luane Božić povele sa 6-1. Gošće se nisu ozbiljnije približile (11-4, 14-8), a potkraj seta trener Edo Klein posegnuo je za zamjenama - Bečić i Lukić u igru, Vugec i Perić na zasluženi odmor. U međuvremenu je Luana Božić maestralno odradila još jednu servis-seriju (od 16-9 do nedostižnih 21-9).

Treći set - druga priča! Osječanke dominiraju do sredine seta (12-7), Klein ponovno poseže za adutima s klupe (Bečić i Lukić), Mladost preokreće omjer na 16-14. No, Osječanke su uporne i stižu u predvorje osvajanja toliko željenog seta (23-20). Lucija Mlinar s dva poena zaredom vraća Mladost u set, a onda gošće ne koriste dvije set-lopte i kazna je neminovno morala stići, 24-24 pa 26-24 za pobjedu domaćih.  

- Rezultatom sam zadovoljan, nismo puno snage izgubili, ali igrom baš i nisam. To ne naglašavam jer zadnjih tjedana nismo u formi. Puno je bilo utakmica, domaćih i europskih, puno umora, emocionalnog pražnjenja, jedva čekamo da polusezona završi i da se malo odmorimo… Za finale će nam trebati puno taktičke mudrosti i koncentracije, Kaštelanke će biti svježije od nas, a na našoj strani je i pritisak zbog domaćinstva. Kod Kaštelanki se vidi da su se stigle spremiti i tempirati formu za završnicu Kupa, ali vjerujem da ih možemo pobijediti. Ne onako glatko kao nedavno u prvenstvu, 3-0, bit će to sasvim druga, puno teža utakmica - rekao je trener Edo Klein.

MLADOST: Čulo, Bečić, Perić, Cvetnić, Mlinar, Božičević (L), Lukić, Božić, Vrbanc, Jurišić, Strunjak, Vugec. TRENER: Edo Klein

OSIJEK 06: Barunčić, Matković, K. Pavičić, Fabulić (L), Volmut, Kovač, Grubeša, T. Pavičić, L. Grahovac, Bilić, Šimunec (L), I. Grahovac, Zirin. TRENER: Dario Fančović

Ženski zagrebačko-kaštelanski dvoboj za trofej domaćeg Kupa igra se u Domu odbojke od 19 sati (kombinirani prijenos na HTV 4).

Još jedan spektakl je zajamčen, a ulaz u Dom odbojke besplatan!