Mladostašice u finalu! 3-0 u Vinkovcima za 20. pobjedu u nizu

Objavljeno: Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 16:32 Autor:
Mladostašice u finalu! 3-0 u Vinkovcima za 20. pobjedu u nizu Foto: HAOK Mladost

Drugom polufinalnom pobjedom nad Vinkovčankama, odbojkašice Mladosti izborile su nastup u finalu doigravanja PH. I u sportskoj dvorani Lenije Zagrepčanke su slavile sa 3-0 (25-9, 25-19, 25-20).

Jubilarnu 20. uzastopnu pobjedu u aktualnom prvenstvu igračice Ede Kleina ostvarile su na briljantan način. Domaćin se potrudio obogatiti ovu utakmicu elementima spektakla – bilo je dosta navijača na tribinama, koreografija, plesačice... To je trebalo i dodatno motivirati Vinkovčanke, no, gošće su primijenile prokušanu taktiku iz prve utakmice - s uspješnim servis-serijama, blokovima i igrom u obrani, što je "upalilo" već u startu utakmice. Rezultatsko odvajanje u prvom setu dogodilo se "u režiji" Lucije Mlinar, čiji je fantastičan niz s crte početnog udarca trajao od 9-7 do 17-7. Kratki "break" Vinkovčanki kao da je naljutio Danicu Uljević koja im je potom odservirala od 18-9 do kraja seta (25-9).
Veselju Mladostašica na kraju drugog seta pridonijele su sve igračice na parketu, održavajući u sjajnoj igri vodstvo od četiri, pet poena prednosti. Ali, psihološku stabilnost donijele su im dvije servis-serije kapetanice Martine Račić (početna, od 5-4 do 8-4, i suparnicama nedostižna, od 18-15 do 22-15).
Treći set bio je i najizjednačeniji. Nakratko se u odbojkašicama Vibrobetona probudila pobjednička "vibra". Do 12-12 trajalo je nadmetanje "poen za poen", nakon toga uslijedilo je rezultatsko "odljepljivanje" Mladosti s mirnim čekiranjem karte za finale. Domaće igračice su djelomično i "izgorjele u želji", pokušale su svojim najjačim oružjem – servisom, ali su s druge strane imale teško probojan bedem. Pobjednička "vibra" i "beton" iz imena vinkovačkog kluba bili su ove nedjelje na drugoj strani mreže. Bez bolesne Ćaćić i odsutne Deak, 20. trijumf Mladosti u nizu iznijele su: Žmire, Nakamura, Minami, Račić, Mlinar, Uljević i Sušić. Pomogle su kratkim ulascima Božičević (u 2. setu) i Jularić (u 3. setu).

- Taktički je sve dobrom odrađeno. Znali smo da one dobro serviraju u svojoj dvorani pa su i naše primačice bile na visokoj razini. Naša dizačica Minami odlično se prilagodila vinkovačkoj dvorani, koja je niska i s bijelim stropom, tehničarkama vrlo nezgodnim. Ako bih koga izdvajao, to bi bila Nakamura. Mislim da je naš libero imao svoj dan. Sve je uhvatila u obrani i s lakoćom je primala servis – referirao je iz Vinkovaca trener Edo Klein.

VIBROBETON: Stojanović, Barunčić, Perić, Tomić, Žurić, Kulić, Pelin, Goričkić, Rajković, Jurić, Pajvančić (L). TRENER: Krešimir Tomić

MLADOST: Žmire, Nakamura (L), Minami, Račić, Mlinar, Uljević, Božičević, Vugec, Jularić, Sušić.
TRENER: Edo Klein

Budući da će drugi polufinalni par Marina Kaštela i Poreč igrati i treću polufinalnu utakmicu (druga je završila pobjedom Porečanki 3-1), Mladostašicama ostaje tjedan priprema i iščekivanja suparnica za "konačni obračun"... Sve do 23. pobjede zaredom!

Autor: V. K.