Mladostašice uvjerljive u Dubrovniku, na gostovanju u Nedelišću prvi posrtaj seniora

Objavljeno: Nedjelja, 08 Studeni 2015 00:32 Autor:

U petom kolu nacionalnog prvenstva seniori i seniorke Mladosti odigrali su dva potpuno različita gostujuća dvoboja. Na temelju toga u Dom odbojke je stigao samo polovičan bodovni plijen.

Odbojkaši su se iz Nedelišća vratili s osvojenim setom u derbiju s Centrometalom, 1-3 (25-17, 23-25, 20-25, 25-27).

- Znam da moji igrači jedva čekaju europski nastup u Challenge kupu, ali prije toga očekuje nas supervažno i superteško gostovanje u Nedelišću - tako je ogled s Centrometalom najavio trener Tomislav Mišin.

I bio je potpuno u pravu. Unatoč uvjerljivo odrađenom prvom setu mladostaša, domaćin se nije uplašio, nego naprotiv - sredinom druge dionice prepoznao priliku za veliki “skalp”. Zagrepčani su u preostala tri seta uglavnom bili lovci. U drugom su stigli do omjera 23-22 za Međimurce, u trećem su imali vodstvo 9-8 i to je bilo sve. U posljednjoj dionici derbija gosti su imali 21-20 te potom set-loptu na 25-24. Nažalost, sve je otišlo u vjetar…

- Dobro je počelo, ali tu je i završilo. Odigrali smo taj prvi set i kao da je za nas utakmica završila. Puno smo griješili u napadu, bili smo nekako uplašeni, bez igrača koji će preuzeti odgovornost, podlegli smo atmosferi… Kada smo im se približili i trebali preokrenuti rezultat, nedostajalo je agresivnosti i samopouzdanja. Posljednja dva poena na utakmici bila su naše pogreške… Utakmica u kojoj se ne osjećam pobijeđenim od suparnika jer znam da smo pobijedili sami sebe Naprosto, sami smo sebi krivi. Domaćin je bio samo hrabriji - tako je zborio trener Mladosti Tomislav Mišin nakon Nedelišća.

Hoće li se ovaj posrtaj odraziti na njegove igrače u europskoj premijeri nadolazećeg tjedna? Mišin rezonira sukladno blizine te utakmice:

- Nemamo vremena za kukanje i kalkuliranje, na muci se poznaju junaci…

MLADOST U NEDELIŠĆU: Kos (L), Nikačević, Martinko, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Peterlin, Marelić, Zelenika, Brčić, Rendić. TRENER: Tomislav Mišin
Mladostašice su u Dubrovniku ostvarile rutinsku pobjedu, 3-0 (25-13, 25-22, 25-24), iako je trener Edo Klein odlučio stići do bodova s kombiniranom šestorkom. Utakmicu je iznijela postava: Čulo, Mlinar, Lukić, Jurišić, Strunjak, Vugec i libero Malević (Nikolina Božičević nije putovala u Dubrovnik).

Tijekom drugog seta na zasluženi odmor otišla je Franka Vugec, a priliku je do kraja utakmice dobila Lea Cvetnić. I, dakako, iskoristila je…

Mladost je vrlo dobro funkcionirala tijekom cijele utakmice. Bilo je nekoliko padova u igri, ali samo se u jednom trenutku drugog seta na Kleinovu licu moglo primijetiti nezadovoljstvo. Važna pobjeda za psihološku stabilnost ekipe uoči europskog nastupa s Mađaricama (Challenge kup) u četvrtak.

- Očekivan ishod. Željeli smo tri boda i pobjedu 3-0, ali želja je bila i isprobati igračice koje nisu igrale u prošla dva, tri tjedna. Uspjeli smo u tome, zadovoljan sam, sada se moramo usredotočiti na europski nastup – rekao je Edo Klein.

MLADOST U DUBROVNIKU: Čulo, Perić, Malević (L), Cvetnić, Mlinar, Lukić, Božić, Vrbanc, Jurišić, Strunjak, Vugec. TRENER: Edo Klein