Mladosti polufinale, Dubrovniku pljesak

Objavljeno: Subota, 28 Ožujak 2015 18:02 Autor:

Kraj sezone za odbojkašice Dubrovnika. Zagrebačka Mladost je dobila i drugu utakmicu te ide u polufinale. Ali unatoč porazu na kraju, veliki pljesak s tribina za dubrovačke odbojkašice.

Točnije, pljeskalo im se tijekom čitave utakmice, nekoliko stotina gledatelja nije štedjelo dlanove, a pogotovo u drugom setu. Zvuči nevjerojatno, u tom drugom setu čak osam set lopti je izborio Dubrovnik protiv hrvatskog broja jedan, pobjednica Kupa Hrvatske te na kraju uzeo set, izjednačio u tom trenutku na 1:1. Osam set lopti, nevjerojatno, a takvo što se može napisati, kad se podvuče crta, za čitavu sezonu ekipe iz Gospina polja.

Više vrapci na grani znaju kakav je cilj bio, a što su napravile. Uoči sezone neizvjesnost. Nema gotovo kompletne prve postave od prošle sezone kada se do zadnjeg trenutka borilo za ostanak. I onda, nova sezone. Bez pojačanja sa strane. Sa čak deset pobjeda je otvorio sezonu Dubrovnik u drugoj jakosnoj skupini Prve 'A' hrvatske lige. Nakon prve dvije, tri pobjede je već sve zvučalo nevjerojatno.

Što su na kraju napravile – borba za ostanak u Gospinom polju se zadnji put spomenula u najavi sezone, tada i nikad više. Nakon spomenutih deset pobjeda u nizu počelo se govoriti o borbi za doigravanje za prvaka. I u tome se na kraju uspjelo, ujedno se tim uspjehom izborio razred više. Na jesen je Dubrovnik u prvoj jakosnoj skupini Prve 'A' hrvatske lige. Nećemo opet dugo čekati na ponovni dolazak najboljih. Za koji mjesec su opet Mladost, ali i ostali, Poreč, Rovinj, Marina Kaštela..., u Gospinom polju, u gostima kod Dubrovnika.

Kako bi ih dočekale spremne u Gospinom polju će već sutra zasukati rukave. Nastaviti raditi kao što su to napravile nakon završetka prethodne sezone. Nije bilo dana odmora. To što su napravile u za njih upravo završenoj sezoni je odgovor na pitanje kako su radile u pauzi između dvije sezone. Zato je pljesak potrajao. Zaslužile su ga. Zato osmijeh ne silazi s lica ekipe trenerice Mirjane Vreće i Pauline Prkačin.

Dubrovnik je u sezoni 2014./15. igrao u sastavu: Lara Dežulović, Bojana Aleksić, Anđela Kalauz, Doris Bogoje, Ana Matušić, Sanja Curić, Ivana Marinović, Orsula Štaka, Anamarija Grgurević, Leona Leto, Nikolina Šare, Ana Matuško, Dora Kržić, Iva Adžić, Ivana Mišković i Marina Radić, trenerice Mirjana Vreća i Paulina Prkačin!

ČETVRTFINALA
Prve utakmice, srijeda, 25. ožujka, Zagreb: HAOK Mladost – Dubrovnik 3:0 (25:17, 25:14, 25:20), Kaštel Stari: Marina Kaštela – Nova Gradiška 3:0 (25:17, 25:22, 25:19), Rovinj: Rovinj – Vibrobeton 3:0 (25:17, 25:17, 25:19), četvrtak, 26. ožujka, Poreč: Poreč – Vukovar 3:0 (28:26, 25:21, 25:7).

Druge utakmice, petak, 27. ožujka, Dubrovnik: Dubrovnik – HAOK Mladost 1:3 (18:25, 25:20, 14:25, 20:25), subota, 28. ožujka, Nova Gradiška: Nova Gradiška – Marina Kaštela, Vukovar: Vukovar – Poreč, Vinkovci: Vibrobeton – Rovinj.

Eventualne treće utakmice igraju se u Kaštel Starom (Marina Kaštela - Nova Gradiška), Rovinju (Rovinj - Vibrobeton) i Poreču (Poreč - Vukovar).
U polufinalu se igra također na dvije pobjede, a u finalu na tri.

Autor: Tonči Vlašić/dubrovacki.hr