Mobilizacija hrvatskih navijača na sjeveru Njemačke

Objavljeno: Srijeda, 11 Rujan 2013 17:04 Autor:
Team manager reprezentacije Bojan Mirković Team manager reprezentacije Bojan Mirković Foto: B.M.
Od Zagreba do Gerry Weber Arene u njemačkom gradu Halleu ima točno 1108 kilometara, ali hrvatske odbojkašice ni na sjeveru Njemačke nisu bile usamljene u dvorani.

Među 3200 gledatelja koji su nazočili utakmici doigravanja na Europskom prvenstvu između Hrvatske i Nizozemske našlo se i stotinjak hrvatskih navijača. Njemačka je publika bila uglavnom neutralna, ali zato su naši odbojkaški fanovi nadglasali višestruko brojnije nizozemske navijače. Halle/Westfalen je, naime, sasvim blizu njemačko-nizozemske granice.
- Kad sam vidio da se oko dvorane skupljaju gledatelji s hrvatskim obilježjima, okupio sam ih i smjestio u posebnu ložu odmah uz teren. Naravno, bili su tradicionalno bučni u bodrenju i do posljednjeg poena nisu prestajali. Obećali su doći i danas – rekao je team manager hrvatske reprezentacija na kontinentalnom prvenstvu Bojan Mirković.
Očekuje se da će večeras, tijekom četvrtfinalne utakmice Njemačka – Hrvatska, Gerry Weber Arena biti rasprodana, odnosno da će na tribinama biti oko 11.000 gledatelja. No, hrvatske odbojkašice ni ovaj put neće biti bez svojih navijača, jer skupina koja je 'iznijela' dvoboj protiv Nizozemske najavila je dolazak u još većem broju.

HOU