Mogu li mladostašice do čuda u europskom uzvratu s Nantesom?

Objavljeno: Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 23:48 Autor:
Mogu li mladostašice do čuda u europskom uzvratu s Nantesom? Foto: cev.lu

Nakon teško izborene pobjede u pet setova u subotnjem derbiju s Porečom, odbojkašice Mladosti nisu imale vremena za odmor. Već u utorak čeka ih novo veliko iskušenje - uzvratni dvoboj šesnaestine finala Challenge kupa s Nantesom.

Podsjetimo, prvu utakmicu favorizirani francuski predstavnik dobio je sa 3-0 (24, 14, 16), ali su im Zagrepčanke ozbiljno zakomplicirale život u prvome setu.

- Taj prvi set odigrali smo jako dobro jer se cure nisu uplašile suparnica, nije ih impresionirala ni puna dvorana. Igrali smo agresivno, dobro nam je funkcionirao prijam i provodili smo sve što smo se dogovorili. Vidjeli smo i da Nantes, kad mu se povede, ne funkcionira tako kvalitetno, puno griješe. Nažalost, to je bio i jedini set s kojim sam bio zadovoljan, nismo uspjeli tu razinu zadržati, poslije se Nantes opustio, proradio je žrvanj kojem se teško oduprijeti. Oni su definitivno bolja ekipa, a naročito me se dojmio njihov blok koji je strašno brz i visok, teško smo pored njega dolazili do poena u preostala dva seta - rekao je trener Mladosti Edo Klein.

O suparnicama je Klein izrekao još obilje komplimenata, ali i jednu manu:

- Ekipa su s osam strankinja, bez slabe točke, na visokoj su europskoj razini. Imaju dvije belgijske reprezentativke, jednu kanadsku, dvije odlične Brazilke, dvije Amerikanke, zvijezde sveučilišne odbojke, solidne Francuskinje s popisa reprezentacije - stvarno su jedna od najboljih francuskih ekipa. Igrale su i Ligu prvakinja prošle sezone... Jedino što ove sezone puno lošije igraju u gostima…

Izglede Mladosti u uzvratu Klein ne svodi na imperative, želi dobar nastup:

- Kada bismo ponovili utakmicu s Mađaricama, imali bismo šansi. Unatoč umoru, bit će nam puno lakše igrati sada protiv Francuskinja jer nemamo što izgubiti… Na tragu prvog seta iz Nantesa složit ćemo i taktiku za uzvrat, barem teoretski. Točno znam gdje trebamo biti puno bolji. Generalno nam nedostaje iskusnijih igračica, tako da nam Dina Bečić, iako nije u top-formi, može poslužiti kao taktička zamjena i pomoći smirenošću i koncentracijom u nekim situacijama... Sve u svemu, igramo s vrlo atraktivnim suparnicama, ako i izgubimo, neće biti katastrofa, jer mi smo školarke i studentice u usporedbi s profesionalkama. Želimo odigrati ravnopravnu utakmicu i pokazati što znamo, kao što smo to puno puta učinili ove sezone…

“Legija” vrlo kvalitetnih strankinja u dresu francuskog Nantesa gostuje kod Mladosti koja nema što izgubiti u Domu odbojke u utorak u 19 sati. Bolja pozivnica poklonicima odbojke nije potrebna.