MOK Brod uspješno krenuo u prvoj ligi

Objavljeno: Utorak, 18 Listopad 2016 01:33 Autor:

Nakon godinu dana izbavanja iz prve lige, MOK Brod se na uspješan način vratio u prvu ligu i već u prvome kolu ostvario vrlo vrijednu pobjedu na jako neugodnom gostovanju u Zadru. Nakon što je Zadar vodio sa 2-0, Brođani su uspjeli vratiti se i na kraju slaviti sa ukupnih 2-3 (25-22 25-17 20-25 22-25 10-15)

Brod je utakmicu otvorio sa 0-5, no serija odličnih servisa vraća Zadrane natrag u igru te cijeli set vode i na kraju ga zaključuju sa 25-22. I u drugome setu nastavlja se dominacija domaćina, Brođani izgledaju potpuno izgubljeno, a Zadrani lakoćom uzimaju drugi set. U trećemu setu Brođani dolaze dolaze do izražaja. Mandura je napravio seriju od čak 8 poena na servisu, blok je proradio, a i pogreške su smanjene te je to rezultiralo osvajanjem seta i buđenjem nade da bi se mogli osvojiti prvi bodovi. Četvrti set je bio dosta izjednačen, Zadrani su vodili 14-12, a zatim i 22-20 te se činilo da će ipak upisati prva tri boda. No, Jakša Dorić je napravio seriju od 5 poena na servisu i poravnao na 2-2.

U petom setu potpuni pad u igri Zadrana, bilo se teško vratiti nazad u igru te su Brođani sasvim zasluženo pobijedili i odnijeli dva boda.

- Htio bih čestitati svojim suigračima na velikoj borbi i trudu jer zaista smo se svi borili do zadnjeg poena. Na kraju smo uspjeli iznenaditi Zadar i odnijeti 2 boda, iako smo gubili sa 2-0 u setovima. Izvrsna logistika našeg trenera Zorana Bilića uspjela nas je posložiti i vratiti u igru, a posebno bih želio pohvaliti nova pojačanja Zlatka Damijanovića i Deana Cibića koji su se odlično uklopili u ekipu te svojim nastupom doprinijeli rezultatu. Nadam se da ćemo u nastavku sezone pokazati svoje iskustvo i kvalitetu te pružiti građanima Slavonskog Broda odlične utakmice i tako opravdati svoj ulazak u vrh hrvatske odbojke – izjavio je libero Mario Baltić nakon utakmice.


Za MOK Brod su u ovoj utakmici nastupali: Josip Vojak, Jadran Popović, Davor Akšamović, Mario Baltić, Ivan Mandura, Josip Peić, Jakša Dorić, Igor Avdejev, Zlatko Damijanić, Dean Cibić.