MOK Mursa startala pobjedom

Objavljeno: Ponedjeljak, 05 Listopad 2015 23:37 Autor:

Odigrane su prve utakmice šesnaestine finala Hrvatskog odbojkaškog kupa. Ekipa Varaždina ugostila je vrlo raspoloženu ekipu MOK Mursa-Osijek koja je slavila rezultatom 0-3 (23-25 9-25 20-25)

Varaždinci su susret započeli vrlo furiozno. Već na samome početku susreta trener gostiju Tomo Paun je morao zatražiti svoj prvi time-out pri rezultatu 6-2. Kako je set odmicao, Varaždinci su svoju prednost povećavali. Trener Paun je u igru uveo Maroševića i Stankovića kako bi probudio ekipu. Vodio je Varaždin 19-12, ali je na servis došao povratnik u klub, Nenad Kolarić, koji je vrlo odmjerenim i preciznim servisima radio neugodnosti Varaždincima na prijemu, a blok Mursaša je radio perfektno te su napravili veliku seriju od 9 poena i poveli 19-21. Od tog trenutka sve je išlo na mlin Mursaša pa su drugi set dobili vrlo uvjerljivo ostavivši protivniku tek 9 poena.

U trećem setu je Mursa povela 6-7 razlike i trener Paun je dao priliku svim igračima. Situacija se ubrzo zakuhala kada je Varaždin došao na 15-17 pa je trener Paun ponovno vratio neke igrače u igru i mirno utakmicu priveo kraju.

Iako su Mursaši dosta oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, pokazali su karakter i veliku volju. Ipak, tu su i dalje kapetan Tomislav Suk i srednjak Marko Kepčija, a vratio se i Nenad Kolarić koji uz Suka čini vrlo jaku primačku liniju. Uz to, polako se afirmiraju mlađi igrači poput Marka Maroševića, Stanka Stankovića i Marka Oršolića koji su pokazali da mogu i kroz dogledno vrijeme će biti odlični igrači.

- Osjećao sam se odlično, jedva sam čekao ući i odraditi ono što mogu i privesti utakmicu kraju na što jednostavniji način. Prva je utakmica ove sezone i putovanje nas je malo izmorilo, ali nije bilo problema u terenu. Ove godine smo se pomladili, ali opet ćemo pokušati održati sve na nivou jer tu su uz nas stariji i iskusniji igrači koji nam pomažu da uz njih budemo što bolji i perspektivniji igrači. Nadam se da će i svaka sljedeća utakmica biti u našu korist, uz rad i trud sve se isplati, a rezultati tek trebaju doći – izjavio je tehničar Marko Marošević koji je ušao s klupe i vrlo dobro iskoristio svoju priliku.

- Iz Daruvara sam stigao u sasvim novu okolinu, ali ubrzo sam se naviknuo na nove suigrače i novu školu. Neke suigrače sam znao i od prije pa mi je bilo puno lakše priviknuti se. Zahvaljujem treneru Paunu što mi je pružio priliku u prvoj utakmici sezone, nadam se da sam ju i opravdao. Sretan sam što smo pobijedili i jedva čekam nove utakmice i nove izazove – izjavio je primač Stanko Stanković koji je u ovoj utakmici igrao korektora i svoj posao odradio i više nego dobro.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u subotu u kojoj Mursa gostuje u Sisku, a Varaždin dočekuje još jedan slavonski klub – HOK Borovo-Vukovar.

 

Autor: Mario Šalinger