MOK Rijeka ipak je bila bolja 3:2 u setovima

Objavljeno: Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 13:35 Autor:
Odbojkaši Gorice u subotu su 4. listopada ugostili MOK Rijeku u prvoj utakmici prvoga kola Odbojkaškog kupa Hrvatske. Utakmica se igrala u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani pred 70-ak gledatelja koji su gromoglasno bodrili domaćina. Na kraju je slavila Rijeka s 3:2 u setovima (18:25, 19:25, 27:25, 25:23, 11:15).

Nakon dva relativno kraća seta u kojima su Riječani pokazali sve svoje kvalitete i dugogodišnje iskustvo igranja u najvišem rangu odbojkašnog natjecanja, treći i četvrti setovi bili su jako zanimljivi. U prva su dva seta Goričani osvojili 18 u prvom te 19 u drugom setu, nakon čega kreće eksplozija njihovih napada i blokova. U trećem i četvrtom setu Riječani pokazali svo svoje iskustvo, ali ipak nisu mogli parirati vrlo kvalitetnoj igri Goričana. Peti je set nakon malo sreće pripao Rijeci rezultatom 11:15.

- Utakmica je bila napeta i stvarno nismo očekivali da će nam pružiti veliki otpor. Mi smo teže nego što smo se nadali dobili utakmicu, čak bih rekao da smo i na kraju imali i malo sreće - rekao je nakon utakmice trener MOK Rijeke Velimir Liverić te dodao kako ih je OK Gorica zaista lijepo ugostila i da su se osjećali kao kod kuće. Liverić je pohvalio i Gradsku sportsku dvoranu koja je po prvi puta u jednoj službenoj prvoligaškoj utakmici ugostila muške odbojkaše. Trener Gorice Jurica Antić, čestitao je gostima na kvalitetnoj igri, a pohvalio je i svoje igrače.

- Ovo je bila naša prva službena prvoligaška ili kup utakmica s jednom jakom momčadi koja već dugi niz godina igra prvu ligu. Ovo je neki drugi svijet, neka druga odbojka, a ovo je i naša prva službena utakmica u Gradskoj sportskoj dvorani. Sve je to na početku dovelo do male treme, ali nakon što smo se posložili uspjeli smo okrenuti 2:0 u setovima i skoro smo na kraju mi slavili. Tu se u petom setu opet pokazalo neko iskustvo Riječana koji vrlo malo griješe - kazao je Antić. Uzvratna utakmica Kupa igra se u srijedu 15. listopada u Rijeci, a prije toga Goričani već ovaj vikend odlaze u Vukovar gdje će igrati s Borovom prvu utakmicu sezone u 1.A ligi.

- Tamo nas čeka puna dvorana i sigurno će biti jedno novo iskustvo igrati pred punim tribinama. Momčad je Borova dosta iskusna i bit će teško. Mi tamo trebamo samo pokazati svoje, svoju utreniranost, snagu i izdržljivost. Na kraju mislim da smo ravnopravni, tako da su tamo šanse 50 naprema 50 - ističe Antić. Što se tiče subotnje utakmice, uz Riječane, Goričani su ugostili i visoko izaslanstvo Hrvatske odbojkaške udruge na čelu s predsjednikom Zdeslavom Baračem koji je pohvalio čelnike OK Gorice na izvrsnoj organizaciji utakmice.