MOK Rijeka propustio dvije meč lopte i izgubio od Centrometala

Objavljeno: Nedjelja, 24 Ožujak 2013 21:36 Autor:
Odbojkaši Rijeke poraženi su od Centrometala u posljednjem susretu sezone nakon iscrpljujućih pet setova i propuštene dvije meč lopte

Odbojkaši Rijeke poraženi su od Centrometala u posljednjem susretu sezone nakon iscrpljujućih pet setova i propuštene dvije meč lopte nakon kojih nikome nije jasno kako izabranici Velimira Liverića nisu uspjeli doći do pobjede. Utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj jer Rijeka nije mogla izboriti doigravanje, a Centrometal nije mogao preskočiti Rovinj na prvom mjestu Druge skupine i izboriti bolju poziciju. Susret je započeo pred 20 ljudi, a nakon 2:15 sata igre Riječane je bodrilo već 200 ljudi koji su došli pogledati ogled odbojkašice Rijeke i Poreča.

Rijeka je u petom setu imala vodstvo 11:8, ali ni to nije bilo dovoljno. Luka Lasić spasio je dvije meč lopte (13:14, 14:15), ali Vincek je realizirao treću za veliko slavlje gostiju. Riječani su u završnici trećeg seta propustili dvije meč lopte. Kod 24:23 prošao je Kurteš, a kod 25:24 Hrabrov je imao čisti napad, ali Vincek ga je uspio blokirati. Na servis je došao Kurteš koji je donio prednosti 25:26, a onda je Cibić pogriješio u napadu i susret se zakomplicirao. Naime, Rijeka je u trećem setu vodila 14:8 nakon dva as servisa Luke Lasića. Kod drugog poena skočila je cijela klupa Centrometala tražeći out. Kao da se probudio revolt u gostima, koji su gubili i 10:16. Pomalo se počela topiti prednost domaćina, Kurteš je napadom donio 22:22 za neizvjesnu završnicu koja je otišla na stranu Centrometala.

Na krilima te dionice gosti su i u četvrtom setu kontrolirali rezultat, a domaćin u obrani nije imao rješenja za Vinceka i Kurteša. Bila je to još jedna infarktna završnica. Nakon dobrog servisa Kurteša, koji je stvarao puno problema, Križanović je zakucao loptu za prvu set loptu. U idućem poenu Vincek je potegnuo svom snagom, libero Jurčević usporio je loptu. Jurišić je sjajno reagirao i vratio loptu u igru, a Jurčević je s koljena prebacio preko mreže. Lopta je pala tik uz mrežu i Križanović je nije uspio iskontrolirati. Činilo se da će to dati potrebnu injekciju domaćinu, ali gosti su s dva poena odveli susret u peti set. 

Prvi set ponudio je zanimljivu završnicu. Riječani su loše otvorili utakmicu (0:4), a kroz prvi set bili su prisiljeni loviti rezultat. Centrometal je imoa 11:14 i 18:20, ali nakon jedne neforsirane pogreške gostiju na semaforu je svijetlilo 20:20. Riječani su u tom periodu puno griješili na početnom udarcu olakšavajući gostima da drže minimlanu prednost, ali i Centrometal nije bio imun na pogreške. 

U završnici gosti su imali dvije set lopte (23:24, 24:25) koje nisu iskoristili. Treba istaknuti sjajnu reakciju Hrabrova u obrani kod 23:23, ali isti igrač je u nastavku poena promašio napad. Iskupio se odličnim blokom za prvu set loptu Riječana koju je domaćin iskoristio zahvaljujući pogrešci Vinceka. Rijeka je puno lakše riješila drugu dionicu. Cibić je napadom pored trojnog bloka donio 8:6 na prvojminuti odmora. Uslijedio je sjajn niz riječkih blokova koje je zaključio Filip Hrabrov za 14:8. Imali su uskoro Riječani prednost 20:13, gosti su stigli na 18:23, ali nisu ozbiljnije zaprijetili.

Činilo se da će sve biti gotovo u tri seta, ali Rijeka uvijek mora težim putem.

RIJEKA - CENTROMETAL 2:3

Utakmica 6. kola Druge skupine: Rijeka - Centrometal 2:3(27:25, 25:19, 25:27, 24:26, 15:17). Dvorana mladosti. Gledatelja: 150. Suci: Humski i Hranić (oba Zagreb).

RIJEKA: L. Lasić 11, Branković, Jurišić 26, Hrabrov 15, Cibić 16, Batista, Jozić, Lešić, D. Lasić 8, Dorić 1, Sušanj 2, Jurčević.

CENTOROMETAL: Kovač 7, Palinkaš 6, Gotal, Vincek 33, T. Posavec, M. Posavec, Kurteš 23, Križanović 7.

Napad poeni: Rijeka 66, Centrometal 67.

Blok poeni: Rijeka 11, Centrometal 7.

Servis poeni: Rijeka 3, Centrometal 2.

Neforsirane pogreške: Rijeka 19, Centrometal 23.

Servis pogreške: Rijeka 19, Centrometal 13.

sportcom.hr