MOK Rijeka uvjerljivo izgubio od Siska

Objavljeno: Nedjelja, 14 Prosinac 2014 09:38 Autor:
Velimir Liverić Velimir Liverić Foto: Sandro Donda
Odbojkaši Rijeke doživjeli su protiv Siska deveti poraz i ostali su tako i dalje na jednoj pobjedi ove sezone.

Vjerojatno se ni gostujući odbojkaši nisu mogli nadati da će na ovako lagan način odnijeti bodove s Kozale. Rijeka je odigrala lošu utakmicu u svim segmentima, poneki dobar potez ili određeni djelovi rezultatske neizvjesnosti kroz meč ne mogu sakriti činjenicu da je Sisak bio jednostavno bolji i raznovrsniji u napadu, te konkretniji u bloku.

Prvi set je već dao naznake u kojem će smjeru priča ići, Sabljak je donio Sisku prednost 5:2 najavivši dobru večer u bloku. Rijeka se uspijevala održavati na dva, tri poena zaostatka, ali igra nije davala razloga za optimizam. Imali su Riječani prigovora i na kriterij prvog suca Milinovića kada su u pitanju "duple" lopte. Unatoč svemu Rijeka je bila u igri sve do 19:20, a onda je Sisak serijom 5:0, u koju je ugradio dva bloka, prelomio prvi set.

Rijeka je drugi set otvorila zaostatkom 1:6 i trener Liverić bio je primoran pozvati minutu odmora. Na servis Hrabrova domaćin je stigao na 8:9, a pripomogle su i dvije pogreške tehničara Bakonjija. I onda je Sisak još jednom zatvorio prolaze blokom, Riječani se nisu ni snašli, a gubili su 11:17 odnosno 15:22.

Treća dionica ponudila je nešto zanimljiviji rasplet iako je Rijeka odmah na početku gubila 0:3. Čekalo se da izabranici Velimira Liverića proigraju, možda da i osvajanjem jednog seta zakompliciraju utakmicu. Domaćin je serijom 3:0 stigao na 13:14, a onda je Hrabrov poslao loptu van granica igrališta. Uzvratio je Dukić blokom, a Hrabrov je zabio as za 15:15! I to je bilo to, Hrnčević je blokom zaustavio Osojnaka, dok je utakmicu s nekoliko odličnih napada zaključio Tepavac koji je bio nezaustavljiv.

RIJEKA - SISAK 0:3

Utakmica 10. kola, Prva jakosna skupina: Rijeka - Sisak 0:3 (19:25, 17:25, 22:25)
Dvorana Dinko Lukarić
Gledatelja: 120
Suci: Milinović i Vedriš (oba Zagreb).

RIJEKA: L. Lasić, Jurišić, Hraborv, Osojnak, Lavić, Čule, Smiljanić, Dukić, Đulović, Brajković, Sušanj, Jurčević (L).

SISAK: Kadić, Pavlić, Bakonji, Tepavac, Sabljak, Alić, Duraković, Hrnčević, Alihodžić, Išek, Sofilić.

Autor: M. Babić