MOK Šibenik sjajno je otvorio prvenstvo

Objavljeno: Srijeda, 22 Listopad 2014 10:41 Autor:

Nakon dva prvenstvena kola vodeća momčad skupine 2, 1.HOL je MOK Šibenik. Posve zasluženo, na kontu Šibenčana su dvije pobjede, protiv ponajboljih momčadi u skupini. Nakon domaće pobjede nad zagrebačkom Croatiom, proteklog vikenda Šibenčani su slavili na teškom gostovanju kod Zadra.

- Pripreme za sezonu su malo kasnile. Što zbog turnira odbojke na pijesku u kojima se natječu naša tri igrača, Križanović, Zeljković i Dell'Orco, što zbog odsutnosti dijela naših mlađih igrača.Došlo je do nekih promjena u sastavu kao i svake godine. Tako s nama više nije prošlogodišnji libero Marcelo Rak, koji je morao zbog obaveza na fakultetu povući se s odbojkaškog terena. Ove godine nam se pridružio mladi tehničar iz Rovinja Vito Poropat, koji se pokazao kao jako dobro pojačanje – osvrnuo se na pripremni period i promjene u momčadi trener Šibenika Paskval Skelin.

Šibenčani su odlično otvorili prvenstvo, proteklog vikenda prekinuli neugodnu tradiciju u dvobojima sa Zadrom. Na Višnjiku su u dalmatinskom derbiju slavili u petom setu i to nakon što su uvjerljivo izgubili prva dva, skupili u njima ukupno tek 22 mala poena.

- Utakmica sa Zadrom je po običaju bila jako teška i s elementima trilera. Očajno smo ušli u nju zbog lošeg prijema i zadarskog jakog bloka, u prva dva seta.smo osvojili tek 22 mala poena. Međutim, nekako zajedničko mišljenje je bilo da je stvarno više vrijeme nakon šest susreta s njima da ovaj sedmi ipak pripadne nama. Probudili smo se, imali sreće i dignute glave i vjerovali da možemo taj rezultat okrenuti, u tome smo i uspijeli – osvrnuo se na pobjedu protiv Zadra igrač Šibenika Toni Skelin, potom iznio ambicije u sezoni:

- Što se tiče naših ambicija za predstojeću sezonu mogu reći da su se malo promijenile s obzirom na protekle godine. Svih ovih godina skromno smo priželjkivali ostanak u ligi, dok ove godine nam je želja izboriti mjesto među prve četiri ekipe i ako bude sreće prijeći u gornji rang natjecanja.

Već nakon dva kola u skupini 2 jasno je da će liga biti vrlo izjednačena. S time dobivaju svi, slažu se i u Šibeniku. Evo kako oni procjenjuju kvalitetu same lige:

- Možda je još malo rano pričati o usporedbama lige ove godine i prošle, ali ovo što smo do sad imali priliku vidjeti je da se dosta ekipa oslanja na dečke iz juniorskog pogona. Tu su i dva nova kluba, Pula i Velika Gorica. Ti klubovi će u prvom dijelu natjecanja biti nepoznanica svima nama, ali ne sumnjam u njihovu kvalitetu i želju da se dokažu i ostanu još neko vrijeme u ligi. Mislim da je liga svake godine sve kvalitetnija isto kao i sam savez. Nadam se samo da ćemo svi zajedno pobuditi još veći interes javnosti.

Za kraj kratkog razgovora iz MOK Šibenik su uputili sljedeću poruku i zahvalu:

- Zahvalili bi se svim igračima na njihovoj upornosti i predanosti i našim navijačima i simpatizerima. Nadamo se da će i grad prepoznati naš rad i financijski nas podržati još i više s obzirom da se već šesnaestu godinu natječemo u najjačem rangu hrvatske odbojke. Omogućiti nam da budemo još stabilniji i uspješniji. Isto tako pozivamo sve zainteresirane sponzore da nam pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i sve gledatelje da nas bodre u našim domaćim utakmicama.

Prva sljedeća prilika je u nedjelju 26. listopada u 20 sati na Baldekinu, kada u goste zahuktalom Šibeniku stiže novi prvoligaš, pulski Centurion. Radi se o ekipi koja je vrlo dobro otvorila prvenstvo, te je trenutno treća. Tako da je to susret koji slovi za derbi tećeg kola skupine 2, 1.HOL.

Autor: M.Gojak