MOK Umag pobjedom zaključio debitantsku sezonu

Objavljeno: Petak, 08 Travanj 2016 22:22 Autor:

U srijedu 6. Travnja 2016. odigrano je po rasporedu 9. kolo 2 HOLZ za seniore. Ekipa MOK Umaga je ugostila je ekipu MOK ROVINJ 2 iz Rovinja. Susret je odigran u novoj školskoj dvorani u Umagu.

 

 

Za MOK Umag-CPM Umago su nastupili slijedeći igrači: Luka Burić, Karlo Burić, Martin Purišić, Eric Turcovich, David Petretić, Filip Veznaver, Leonard Banković, Luka Čelebić, Miroslav Drača, IvanJovičić, Marko Kodilja, Andrej Štorc i Ivica (Ico) Radočaj, trener ekipe Dragan Salapura.

Gosti su u Umag došli pojačani za juniorske reprezentativce, te bili spremni naplatiti poraz iz prvog djela prvenstva (u Rovinju kada su oni bili domaćini). Utakmica je bila prilično uravnotežena, sa dosta uzbuđenja i izmjenama vodstva, tako da je publika mogla uživati u pravom „derbiju“ (Istarskom). Po setovima je bilo dosta grešaka uzrokovanih prije svega nervozom i pomanjkanjem mirnoće, sa jedne i druge strane, ali i odličnim akcijama, tako da je meč otišao u peti set u kojem je domaćin imao više mirnoće i u odlučujućim trenucima uzeo vrijedne poene te time zatvorio meč u svoju korist i ostvario 4. pobjedu u nizu.

Čestitke i mladim igračima MOK Rovinj na iskazano znanju i tehnici, što sigurno predstavlja za Rovinj jednu lijepu i svjetlu odbojkašku budućnost. Na kraju čestitke svim dečkima i treneru MOK Umag, na vrhunskoj predstavi, i iskazanoj borbenosti, tako se brane boje kluba.

Bravo, i samo tako naprijed. Ova pobjeda vjerojatno i znači pozicioniranje MOK Umag-CPM Umago na 3. mjesto tablice sa 14 bodova, što je za prvu godinu takmičenja vrhunski rezultat. Ovo je bila posljednja službena utakmica natjecateljske sezone 2015/16 u 2 HOLZ seniori (s obzirom da je 10. kolo odigrano unaprijed, ranije). Sada se nastavlja sa radom u dvorani a uskoro se izlazi i na pijesak tako neće biti nikakvih većih pauza te će se ekipa pripremati za slijedeću sezonu. Od slijedeće sezone klub će imati i juniorsku ekipu (10 dečki od 2001 god. I mlađi) koji će se isto tako takmičit u međužupanijskoj ligi.

Jedno veliko hvala svima koji su pomogli ovih godina da ovaj lijepi projekat saživi (grad Umag, sportska zajednica grada Umaga, roditeljima, treneru i na kraju dečkima, upravi i vodstvu kluba, medijima, te svima koji su pomogli) i time doprinesu daljnjem razvoju Umaga kao gradu sporta.

9.Kolo 2. HOL ZAPAD muški

MOK „UMAG“ : MOK „ROVINJ 2“ 3:2 (25:19, 20:25, 25:22, 12:25, 15:10)

Autor: Edi Forza